Alanya'nın kuzeyinde bir kaç mahallenin geçiş yolu olarak kullanılan, Hıdırellez yolu olarak da bilinen yolun aylardır kullanıma kapalı olması, yolu kullanan vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgede özel bir firma tarafından yürütülen inşaat çalışmaları sonrası yolda meydana gelen çökme yolun tamamen kullanılamamasına neden oldu. Bu yol aynı zamanda her gün binlerce yabancıyı ağırlayan Hıdırellez Kilisesi’ne de gidiyor. Fakat yolun aylardır kapalı olması kiliseye olan ziyaretleri de engelliyor. Ulaşımın durduğu bölgede bulunan villa sahiplerinin de evlerini satarak Alanya’yı terk etmek istedikleri belirtiliyor. Aylardır devam eden çilenin ne zaman biteceği ve yolun ne zaman eski haline geleceği ise merak konusu.
'BELEDİYE HATALI DOLGU YAPTI' İDDİASI
Alanya'nın yerel bir medyasının haklarındaki şikayet ve iddiaları sorduğu firma yetkilisi A.D., “Buradaki yol bizim proje çalışmalarımıza bağlı olarak değil, belediyenin zamanında yaptığı yanlış dolgu nedeniyle hasar aldı. Konu hakkında belediyenin, ASAT’ın, CK Akdeniz’in, bütün kurumların bilgisi var. Biz yıkan değil yapan eliz burada" dedi.
'BELEDİYE İKİ KEZ CEZA KESTİ'
A.D’nin açıklaması üzerine Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut’a ulaşan Alanya'nın yerel bir medyası, şu yanıtı aldı:
"Burada belediyemizle ilgili bir durum yok. Eski bir yol, harfiyat çalışması sırasında çöktü, kendileri de yapıyorlar şu anda, son bir beton dökecekler salı günü, ardından da açılacak. Ceza da kestik, bizimle alakalı olsaydı nasıl cezai işlem uygulayabilirdik."
Öte yandan söz konusu firmaya yolda gerekli önlemleri almadığı ve tahribat oluşturduğu için 2 kez cezai işlem uygulandığı öğrenildi.
‘AYLARDIR EVİMİZE RAHAT GİDİP GELEMİYORUZ’
Alanya'nın yerel bir medyasına konuşan ve ismini vermek istemeyen bir bölge sakini de “Öncelikle biz bu bölgede tozdan ölüyoruz ve geceleri hava alamıyoruz. Evime güneş enerjisi yaptım, onu her gün temizlemezsem bir işe yaramıyor. Ayrıca arabalarımızla buradan çıkamıyoruz. Rahat yaşayalım diye Türkiye'ye geldik ama 4 aydır yaşamıyoruz. Burada insanlık kalmamış. Biz evimizin olduğu yoldan 4 aydır çıkamıyoruz. Suyumuz kesiliyor, elektrik kesiliyor, her şey gidiyor. Bu memleket neden böyle ben anlamıyorum. Bu şehir normalde cennet gibi ama berbat etmişler. İnsanlar her istediğini yapıyor, belediye gelip caddeyi yapıyor, yarım saat sonra adam gelip caddeyi açıp boruyu söküyor. Bu belediyenin işi. Önce elektriği, interneti, gazı, suyu, altyapıyı getirecek, sonra buyur yap. Aşağıda bir yol yapmışlar, oradan ancak hayvanla geçersin ama biz arabayla geçmeye çalışıyoruz. Çok zor. O yola geldiğimizde 5 kişi arabayla gidiyorsak 3'ümüz arabadan iniyoruz ki araba patinaj yapmadan rahatça çıksın. Eve gelene kadar kokuyorsun, terliyorsun ve kirleniyorsun. Bir de burada yürüsen, ayakkabı giyemezsin burada. Biz Almanya'dan geldik ama Türkiye'nin böyle olduğunu bilseydim gelmezdim. Buraya bir sürü para verip ev yaptırdım. Arkadaşlarıma da Türkiye'ye izine, tatile bile gelmeyin diyorum. Burada insan kalmamış. Burada yalnızca para. Tek önemsedikleri para. Yazık bu memlekete. Burası cennetin giriş kapısı, burada Avrupalılar yaşayacak ama her sıkıntı var” diye konuştu.
‘BU TURİZMİ RESMEN KATLETMEKTİR’
THK Yamaç Paraşütü Öğretmeni Ergun Ulu da, yıkılan yolun turizme darbe vurduğunu belirterek "Arabalarımız mahvoldu, sanayiden çıkmıyor. Haftalık 30-40 bin TL sanayiye para ödüyoruz. Arka dağ yolundan gitmek zorunda kalıyoruz. Zaten o yolda da farklı çalışmalar var. Zaman zaman orası da kapanıyor. Sezon ortasında yapılan bu sorumsuzluk kabul edilebilir değil. Aynı zamanda biz turizm yapıyoruz. Bu turizmi resmen katletmektir. 6-7 aydır bu sorunu yaşıyoruz. Bir an önce yıkılmış olan yolun açılması için yetkililer harekete geçmeli" dedi.