Alanya’da Trafik Denetimleri Aralıksız Sürüyor: 408 Bin TL Ceza Kesildi

Alanya’da jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde son iki günde toplam 408 bin lira ceza kesildi. Denetimler, ilçenin farklı bölgelerinde yoğunlaştırılarak sürücülere caydırıcı önlemler uygulandı.

Alanya’da trafik güvenliğini sağlamak amacıyla kolluk kuvvetlerinin denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Antalya’nın turistik ilçesi Alanya’da, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından özellikle safari araçları ve genel trafik akışı üzerindeki kontroller son iki günde yoğunlaştı. Bu denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler ve araç sahiplerine ciddi yaptırımlar uygulandı.

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Oba, Alacami, Değirmendere, Dim Çayı ve Sapadere gibi popüler bölgelerde safari araçlarına yönelik geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, toplam 14 araç kontrol edilerek kurallara uymayan 3 sürücüye 7 bin 260 lira para cezası kesildi. Trafik güvenliği açısından büyük risk taşıyan bu araçların daha sıkı kontrol altına alınması, bölgedeki turistik faaliyetlerin güvenliğini sağlama amacı taşıyor.

Son iki günde yapılan genel trafik denetimlerinde ise toplam bin 717 araç kontrol edildi. Kurallara uymayan 160 araca toplam 401 bin 341 TL para cezası uygulandı. Denetimlerin sonucunda, çeşitli gerekçelerle 13 araç trafikten men edildi. Ayrıca, denetimlerde bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Alanya Kaymakamlığı, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla bu tür denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı. İlçedeki trafik akışının daha güvenli hale getirilmesi ve kural ihlallerinin en aza indirgenmesi için yapılan bu kontrollerin, ilerleyen günlerde daha da sıklaştırılacağı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri