Hızlandırma aşamasına seçilen 10 girişimci takım, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Etki Hızlandırıcısı tarafından açıklandı

SKA Etki Hızlandırıcısı’nın dijital tarım ve finansal kapsayıcılık alanındaki ön hızlandırma programı, 21 Nisan‘da  düzenlenen Sunum Günü ile sona erdi.

SKA Etki Hızlandırıcısı’nın dijital tarım ve finansal kapsayıcılık alanındaki ön hızlandırma programı, 21 Nisan‘da  düzenlenen Sunum Günü ile sona erdi. Etkinliğin ardından, Hızlandırma Programı’na katılacak olan 10 takım seçildi.

4 Mayıs 2021 - SKA Etki Hızlandırıcı (SDGia) Programı’nın Sunum Günü, Ön Hızlandırma aşamasının tamamlanmasının ardından, 21 Nisan’da sanal ortamda düzenlendi. Etkinlik sırasında SDGia ortakları, güçlü taahhüt ve katkılar sağladıkları programın özgün yapısının altını çizdiler.

Sunum Gününü takiben, girişimcilerin etki potansiyelini ve uygulama kapasitesini değerlendirmek üzere ortaklar tarafından belirlenen uzmanlarca oluşturulan Değerlendirme Komitesi toplantıları düzenlendi. 40 girişimcinin bulunduğu listeden 10 girişimcinin seçilmesi, Komite Üyeleri için zorlu bir süreç oldu. Seçilen girişimciler, 3 Mayıs’ta düzenlenen Proje Kurulu toplantısında onaylandı. 

 

Hızlandırıcı Programı için seçilen takımlar şunlar:

Finansal Kapsayıcılık

  • MyCash - Bangladeş
  • Shadhin - Bangladeş
  • Whrrl - Hindistan
  • bhalo Social Enterprises - Bangladeş
  • Fundfina – Hindistan/İngiltere

 

Dijital Tarım

  • Flamingoo Foods - Tanzanya
  • ForFarming - Türkiye
  • Nampya Farmers Market - Uganda
  • Borlaug Web Services - Hindistan/Hollanda
  • Agro Supply - Uganda

 

Seçilen ekipler, 18 Mayıs-22 Haziran 2021 tarihleri arasında yürütülecek Hızlandırma Programı sırasında, 15.000 ABD Doları değerinde hibe alacaklar. Bu aşamada girişimciler; yatırımcı, kurucu, özel sektör profesyonelleri ve kamu temsilcilerinin de dahil olduğu SDGia'nın küresel mentor ağının üyeleriyle bir araya gelme fırsatı bulacaklar. Hızlandırma Programı, aynı zamanda girişimcilerin Bangladeş ve Uganda'da yereldeki uygulamalarına yönelik planlarını hazırlama aşaması olacak. 

SKA Etki Hızlandırıcısı, karmaşık kalkınma sorunlarını ele almak ve girişimcileri destekleyerek etki yaratmak için kapsayıcı ortaklıklara iyi bir örnek teşkil ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, UNDP ve En Az Gelişmiş Ülkeler için Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası’nın güçlü ortaklığı, programın temelini oluşturuyor. 

Uganda’daki Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığı, Bangladeş’teki Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Bakanlık ve her iki ülkedeki UNDP Ülke Ofisleri ve Hızlandırıcı Laboratuvarlarının desteği de programı daha da güçlü kılıyor. 

Girişimciler SDGia programı’na Bangladeş'te “finansal kapsayıcılık” ve Uganda'da “dijital tarım” alanlarında çözüm üretmek üzere davet edilmişti. 

SKA Etki Hızlandırıcısı ile ilgili haberler ve güncellemeler için resmi web sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edilebilir.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri