Türkiye elektronik sanayisinin öncü firması Elektra Elektronik, yeni nesil ürün ve çözümleriyle birçok sektöre olduğu gibi inşaat sektörüne de yüksek katma değer sunuyor.
Türkiye elektronik sanayisinin öncü firması Elektra Elektronik, yeni nesil ürün ve çözümleriyle birçok sektöre olduğu gibi inşaat sektörüne de yüksek katma değer sunuyor. Reaktif güç kompanzasyonu sistemi ile şebekelerden ihtiyaç kadar güç çekilmesini sağlayarak, kullanılmayan elektrik için fatura ya da ceza ödenmesinin önüne geçiyor. Güç kalitesi çözümleriyle de işletmelerdeki elektriğe bağlı makine ve ekipmanların en verimli şekilde çalışmasını sağlıyor. Şirketin, 40 yılı aşkın tecrübesi, teknik kadrosu, global pazar bilgisi, kalite sistemleri ve dünyanın önde gelen elektrik firmalarıyla yaptığı OEM anlaşmalarıyla inşaat sektöründe de fark yarattığını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, bu alanda yerli ve yabancı birçok projeye imza attıklarını açıkladı.
Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, kompanzasyon ve güç kalitesi çözümleriyle inşaat sektöründe de fark yaratıyor. Hayata geçirdikleri çözümlerle inşaat sektöründe enerji kalitesini ve verimliliğini artırdıklarını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde de birçok projede yer aldıklarını belirtti.
Kullanılmayan elektrik için fatura ya da ceza ödenmesini engelliyor
Endüstriyel işletmelerde elektrik enerjisini verimli kullanmanın kompanzasyon ile sağlanabildiğini ifade eden İlker Çınar, “Kompanzasyon, elektrik akımı ile gerilim arasındaki faz farkının en ideal olabilecek açıya getirilerek sistemi olumsuz etkileyen reaktif güçlerin sıfıra yaklaştırılması anlamına geliyor. Böylece enerji iletim hatlarının ve şebekenin gereksiz yere yüklenmesine sebep olan ve kayıpları artıran ‘reaktif güç’ minimum seviyede tutuluyor. Reaktif gücü dengeleme ve akım ile gerilim arasında oluşan faz farkını olabildiğince azaltma işlemine ise ‘reaktif güç kompanzasyonu’ deniyor. Reaktif güç kompanzasyonu yapılmadığı zaman şebekede kayıplar oluşuyor, iletim hatları ve kablolar daha fazla akım çekiyor ve bu yüzden büyük gerilim düşümleri meydana geliyor. Hatlarda gerilim düşümlerinin meydana gelmesi ise enerji taşıma kapasitesini düşürüyor. Reaktif güç kompanzasyonu, şebekelerden ihtiyaç kadar güç çekilmesini sağlayarak, kullanılmayan elektrik için fatura ya da ceza ödenmesini engelliyor. Böylelikle kompanzasyon sayesinde daha kaliteli, uygun fiyatlı ve verimli enerji kullanmak mümkün oluyor.” dedi.
Elektriğe bağlı makine ve ekipmanların en verimli şekilde çalışmasını sağlıyor
Güç kalitesi çözümleriyle de işletmelerdeki elektriğe bağlı makine ve ekipmanların en verimli şekilde çalışmasını sağladıklarını belirten Çınar,“Elektra Elektronik olarak 40 yılı aşkın tecrübemiz, teknik kadromuz, global pazar bilgimiz, kalite sistemlerimiz ve dünyanın önde gelen elektrik firmalarıyla yaptığımız OEM anlaşmalarımızla öne çıkıyor, inşaat sektöründe de birçok projede tercih ediliyoruz. Bugüne kadar demiryolu projeleri, şehir hastaneleri, hükümet binaları, kampüsler, hava limanları ve fabrikalar gibi çok sayıda projede ürün ve çözümlerimiz kullanıldı. Ar-Ge yatırımlarımızı her geçen gün daha da artırarak ürettiğimiz yeni nesil ürün ve çözümlerle gerek iç piyasada gerekse ihracat pazarlarında söz sahibi olmaya artan bir ivmeyle devam ediyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı