İş dünyasının yeni bir paradigmaya ihtiyacı var

Markayı inşa edenin insan olduğu fikriyle, işi insan olan her sektörden profesyonele, akademisyene, araştırmacıya, girişimciye ilham vermeye devam eden Türkiye’nin en önemli işveren markası konferansı People Make The Brand’in...

Markayı inşa edenin insan olduğu fikriyle, işi insan olan her sektörden profesyonele, akademisyene, araştırmacıya, girişimciye ilham vermeye devam eden Türkiye’nin en önemli işveren markası konferansı People Make The Brand’in sekizincisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen organizasyonlarından profesyonellerin katıldığı ve bu yılki ana teması “Paradigma Kayması” olan konferansın ilk oturumu, unutulmaz konuşmalara sahne oldu.

People Make The Brand, bu sene geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılacak 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi halinde yapılıyor. İkinci oturum olan Teknoloji 11 Şubat Perşembe saat 14:00’te gerçekleşecek. 

Kürasyon ve moderasyonunu People Make The Brand’in yaratıcısı, Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Universum Orta Doğu Direktörü Evrim Kuran ile Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın yaptığı Strateji oturumu, ikilinin açılış konuşmasıyla başladı.  Evrim Kuran ve Serdar Turan konuşmalarında, “İş dünyasının yeni bir paradigma ihtiyacı görmesi için pandemi gerekiyordu. Artık data tek başına anlamlı değil. Bizim bağlamı ve gerçekleri okumamız önemli.” dedi.

Liderlerin, Shareholder (Hissedar)’dan Stakeholder (Paydaş)’a herkes ile uyumlu bir iletişim göstermesi gerektiğini belirten Egon Zehnder Kıdemli Ortağı ve Yetenek Avcısı Murat Yeşildere, artık liderlerin sahip olması gereken cesaretin, aynaya bakma, geri bildirim alma ve yanlış yapma cesareti olduğunu vurguladı. 

Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı Topluluğu Grup CEO'su Atalay Gümrah, “Çelişkileri yönetmek bugünün dünyasının en büyük problemi, tek bir doğru yok. Bu süreçte, herhangi bir karar almak, kararsızlıktan iyidir, bu dönemde hızlı düşünen, hızlı dönüşler alan kişiler başarılı olur” diyerek katılımcılara ilham verdi.

C-Yourculture Kurucu & CEO’su Claudia Tattanelli konuşmasında “eşitlik” konusuna değindi ve sözlerine şöyle devam etti: “Hakkaniyet, eşitlik değildir. Eşitlik, bir başka deyişle aynı fırsatları herkese sunmak, yalnızca herkesin aynı noktadan başlamasıyla mümkün olur. Hakkaniyet, adil olmak ise herkesin eşit olacağı bir iklimde sahici olabilir.” 

McKinsey & Company Partneri Bengi Korkmaz, “sahip olunması gereken yetkinliklere” dikkat çekerek, “Önümüzdeki dönemde ihtiyacımız olan yetkinlikler; analitik düşünme gibi ileri seviye bilişsel yetkinlikler, empati gibi sosyal yetkinlikler ve kodlama gibi dijital yetkinlikler olacak. 21.1 milyon çalışan yeni yetkinlikler geliştirecek, 5.6 milyon çalışan farklı roller geliştirecek, 2 milyon çalışan farklı sektörlerde çalışacak.” dedi. 

“Mevcuttan yana bir derdimiz var, çözümden yana bir fikir birliğimiz yok” diyen Trend Avcısı M. Serdar Kuzuloğlu, konferansın son konuşmasında, “Alternatif geliştiremiyoruz, ne olursak olalım ona öykünüyoruz. Dolayısı ile düzeltmemiz gereken de bu.” diyerek sözlerini tamamladı.   

Kürasyonunu Dinamo Danışmanlık ve Harvard Business Review’in yaptığı 8. People Make The Brand konferansı Speaker Agency & Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşiyor.

Oturumlar HBR Türkiye Webinar Tool platformu üzerinden gerçekleştiriliyor ve izleyiciler konuklara anlık soru yöneltme şansına sahip olabiliyor.


Hibya Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri