Sanılanın aksine kadınların erkeklere göre yüzde 25 daha az trafik kazası yaptığını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, trafik kazalarının en çok kavşaklarda meydana geldiğini söyledi.
Tam dijital alt yapısıyla araç paylaşımı sektörünün lider markası olan MOOV, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında kiralamalarda yaşanan kazalarla ilgili bilgileri paylaştı. MOOV’daki kiralamalarda yaşanan trafik kazalarını incelediklerinde ilgi çekici sonuçların çıktığını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “MOOV kiralamalarını baz alarak hazırladığımız rapora göre kadınlar erkeklere göre yüzde 25 daha az trafik kazası yapıyor. Bu da aslında kadınların daha güvenli ve emniyetli araç kullandığını bize gösteriyor” dedi.
Trafik kazalarını yaş gruplarına göre de incelediklerini söyleyen Emre Ayyıldız, “MOOV araçlarıyla yapılan trafik kazalarının yüzde 53’ü 18-24 yaş grubundaki MOOVER’ların kullandığı araçlarda yaşandı. Bununla birlikte trafik kazalarının, yüzde 70’in üzerinde bir oranla en çok kontrolsüz kavşaklarda yaşandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Trafik güvenliğine özen gösteren ve kurallara uyan MOOVER’ları ödüllendirdiklerini belirten Ayyıldız, “‘Yolların Ustası MOOVER Günü Kampanyası’ ile her ayın son salı günü, 3 ay içinde kiralama yapan ve trafik cezası, hasar ve kaza kaydı bulunmayan MOOVER’lara 20 indirim tanımlıyoruz. Ayrıca, hem MOOVER’ların hem de trafiğin güvenliğini sağlamak için farklı projeleri de hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” dedi.
Araç kiralamanın ekonomik ve çevreci yolu: MOOV
İstanbul, Ankara ve İzmir’de tek bir uygulama üzerinden araç kiralamada özgürlük sunan MOOV’da sözleşmeden kiralamaya kadar tüm süreç dijital olarak gerçekleşiyor. Tam dijital alt yapısıyla ekstra hiçbir temas gerçekleşmeden düzenli olarak temizlenen ve dezenfekte edilen araçlarla 15 dakikası 16 TL’den başlayan fiyatlarla araç kiralamada özgürlük yaşanabiliyor.
Sunduğu ekonomik faydanın yanı sıra çevreci bir ulaşım modeli de olan MOOV gibi araç paylaşım hizmetleriyle ulaşım ihtiyacının karşılanması halinde daha az karbon emisyonu salınımı gerçekleşiyor. Bugün 1 paylaşımlı aracın aktif olarak kullanılmasıyla 8 araç trafikten çıkmış oluyor. Yapılan araştırmalara göre paylaşımlı araçları tercih edenler, şahsi araçlarıyla seyahat edenlere kıyasla yüzde 11 daha az kilometre yapıyor. MOOV’da gerçekleştirilen 2 milyon defalık kiralamayla 12 bin tonluk CO2 salınımının önüne geçilirken optimum temizlik yöntemler ile yılda 8700 ton su tasarrufu sağlanıyor, dijital imza ile de yılda 403 ağacın kesilmesi önleniyor.
Sözleşme sürecinin de tam dijital olarak gerçekleştiği MOOV’da bu sayede 3 milyon kağıt tasarrufu sağlanırken, dijital imza sayesinde ayda ortalama 105 bin km daha az yol yapılıyor ve 7875 litre yakıt tasarrufu sağlanıyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı