Önde gelen küresel siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi Kaspersky, kapsamlı bir siber güvenlik politikası sunarak insanların yeteneklerini geliştirme fenomeninin zorluğuna hitap eden ilk kuruluşlardan biri oldu. Ortaya koyulan belge, ofiste biyonik cihazları kullanırken çalışanların güvenliğini ve refahını da göz önünde bulundurarak iş gücünü geliştirmeyi amaçlıyor.
Gelişimi çevreleyen tüm heyecan ve yenilikler, özellikle insan vücudunun parçalarını yapay bir implantla değiştirmeyi veya güçlendirmeyi amaçlayan biyonik cihazların artan kullanımı, siber güvenlik uzmanları ve geniş topluluklarda meşru korkulara neden oluyor. Bunlar özel cihazların güvenliğine çok az dikkat edilmesinden endişe duyuyorlar. Konuyla ilgili farkındalığa dair eksiklik, hem insan güçlendirme teknolojilerinin daha da geliştirilmesi hem de gelecekte daha güvenli bir dijital dünya için belirsizliğe ve risklere yol açıyor.
Kaspersky, sürekli olarak teknolojinin insanları güçlendirme potansiyelini araştırıyor ve bunların hayatımıza entegrasyonu sırasında karşılaşabileceği güvenlik problemlerini göz önüne alıyor. Topluluk içindeki açık tartışmaların ardından şirket, güvenlik düzenlemesine yönelik özel ihtiyaca yanıt vermeye karar verdi ve güçlendirme teknolojilerinin kurumsal BT ağlarında oluşturabileceği güvenlik risklerini azaltmak için bir siber güvenlik politikası tasarladı. Belge, güçlendirilmiş çalışanların gelecekte şirkette daha yaygın hale geleceği bir senaryoyu temel alıyor ve Kaspersky çalışanlarının biyoçip implantlarıyla yaptığı gerçek yaşam testlerini hesaba katıyor.
Kaspersky güvenlik uzmanları tarafından geliştirilen politika, şirket içinde biyonik cihazların* kullanımına ilişkin prosedürleri yönetiyor ve iş süreçlerindeki ilişkili siber güvenlik risklerini azaltmayı amaçlıyor. Önerilen belge, şirketin tüm altyapısını ve iş birimlerini ele alıyor. Sonuçlar tam erişim kontrol sisteminin yanı sıra yönetim süreçleri, bakım süreçleri ve otomatik sistemlerin kullanımı için de geçerli. Politika çalışanlara, geçici personele ve şirkete sözleşmeli hizmet veren üçüncü tarafların çalışanlarına uygulanacak. Tüm bu faktörler, kurumsal altyapıda siber güvenliği daha büyük bir düzeyde geliştirmeyi amaçlıyor.
Kaspersky Avrupa Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Direktörü Marco Preuss, şunları söylüyor: "İnsan güçlendirme, yeterince keşfedilmemiş ve gelişen bir teknoloji alanı. Bu nedenle, bunların kullanımıyla ilgili sorunları netleştirmek için ilk adımı atıyoruz. Güvenliği güçlendirmek, bu potansiyelin olumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamamıza yardımcı olacak. Yarına dair daha güvenli bir dijital dünya inşa etmek için, insanları güçlendirmenin geleceğini bugün dijital olarak güvence altına almamız gerektiğine inanıyoruz."
Kaspersky tarafından başlatılan siber güvenlik politikası, bir dizi standardizasyon süreci eşliğinde güvenliği artırıyor ve ofisteyken biyonik cihazlar kullanan çalışanların ortama daha sağlıklı bir biçimde dahil edilmesini sağlıyor. Bu girişimin ana hedeflerinden biri de küresel BT ve güçlendirme topluluğunu tartışmaya dahil etmek ve insan güçlendirmesinde güvenlik geliştirmesinin sonraki adımları için ortak bir çabanın fitilini ateşlemek. Bu cihazların dijital gizliliğinin sağlanmasını, saklanan bilgilere farklı seviyelerde erişim haklarının tanımlanmasını ve insan sağlığıyla ilgili her türlü tehdidin azaltılmasını içeriyor.
İnsan büyütmenin geleceği, küresel endüstri politikası, dijital güvenlik standartları, artırılmış cihazları etkileyebilecek büyük dijital tehditler ve bunlara yönelik en iyi uygulamalar hakkında uluslararası bir tartışma, BM tarafından organize edilen 2021 İnternet Yönetişim Forumu'nda (IGF) gerçekleşti.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı