Koronavirüs salgını sonrası iş yerlerini neler bekliyor?

EPOS tarafından WORKTECH Academy ile ortaklaşa hazırlanan araştırmaya göre, çalışanların 80’i teknolojinin iş süreçlerindeki üretkenlikleri üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor.

EPOS tarafından WORKTECH Academy ile ortaklaşa hazırlanan araştırmaya göre, çalışanların 80’i teknolojinin iş süreçlerindeki üretkenlikleri üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor. Araştırma sonuçları; yöneticilerin üçte ikisinin teknoloji ile kuruluşlarının performansı arasındaki korelasyonları gördüğünü ve yöneticilerin 54’ünün kuruluşlarının teknolojik olarak ileriye dönük adım atması gerektiğine inandığını ortaya koyuyor.

 

Kurumların bilişim ve telekom alanındaki ihtiyaçlarına en gelişmiş teknolojiler doğrultusunda en kapsamlı çözümleri, yüksek müşteri memnuniyetiyle sunmaya devam eden Bircom, koronavirüs salgını sonrası iş yerlerini bekleyen gelişmeleri masaya yatırdı.

 

EPOS tarafından WORKTECH Academy ile ortaklaşa hazırlanan “İşin Geleceğine Yakından Bakıyoruz” adlı rapor, koronavirüs sonrası çalışma koşullarının geleceğine ışık tuttu.  Ofis verimliliğine ilişkin son bilimsel kanıtlara, çalışanın performansına, akustik ve nörobilim alanındaki uluslararası uzmanlarla yapılan bir dizi görüşmeye dayanan rapor, ekstra üretkenlik için gereken doğru akustik koşulları sağlamaya yardımcı olabilecek somut ürün çözümlerini de sundu. 

 

Koronavirüs salgını hayatın her alanında olduğu gibi çalışma modelleri üzerinde de oldukça büyük değişikliklere yol açtı. İş süreçlerinin online olarak takip edilmesi, evden çalışmanın da yolunu açtı. Evden çalışma modeli ise bazı sorunlara yol açarken özellikle son dönemde hibrit çalışma modelleri öne çıktı.

İşin Geleceğine Yakından Bakıyoruz” adlı rapor sonuçlarında öne çıkan başlıklar arasında,  değişen çalışma modelleri ile teknoloji arasındaki bağıntı dikkat çekti. 

Teknoloji yatırımları çalışan performansını artırıyor

Araştırma, çalışanların 80’inin teknolojinin işteki üretkenlikleri üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşündüğünü gösterdi. Yöneticilerin üçte ikisinin teknoloji ile kuruluşlarının performansı arasındaki korelasyonları gördüklerini ortaya koyan araştırma, yöneticilerin 54’ünün kuruluşlarının teknolojik olarak ileriye dönük adım atması gerektiğine inandığını da gösterdi. 

Araştırmanın bir diğer dikkat çeken başlığı ise üretkenlik olarak öne çıktı. Sonuçlara göre; çalışanların 33’ü, iki aydan uzun bir süre uzaktan çalışmanın ardından daha üretken olmalarını sağlayacak uygun kuruluma, araçlara ve teknolojiye sahip olmadıkları için mevcut ev ortamında kendilerini daha az üretken hissettiklerini belirttiği görüldü.

Çalışılan her yerde akustik performans artırılmalı

Raporun vardığı sonuçlar arasında, koronavirüs salgını sonrası yüksek performanslı bir iş yeri elde etmeyi umut eden herhangi bir kuruluşun, çalışanlarının iş sürelerini yürüttüğü her yerde akustiği yeniden dizayn etmek zorunda kalacağını da ortaya koydu.

 

 

Pandemi sonrası video iletişimin önemi artmaya devam edecek

 

Bircom CEO’su Can İlkhan, “Koronavirüs, ülkemiz de dahil olmak üzere, pek çok ülkede mümkün olan işkollarında evden çalışmayı bir seçenek haline getirdi.  Evden çalışma, mobilleşen iş dünyası nedeniyle kolay ama bazı durumlarda yüz yüze ya da sesli iletişim hala gerekli. Video konferans, sesli konferans ve kurumsal kulaklık çözümlerimizle evden çalışma ortamına geçiş yapan şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayacak profesyonel çözümler sunmaktayız.  Evlerini ofis düzeninde ve kalitesinde yaşamak isteyen çalışanlar için Active Noise Cancellation özellikli kurumsal kulaklıklar ile çalışanları ortam gürültüsünden ve evin içerisindeki seslerden izole ederek çalışma ortamlarını güçlendiriyoruz” diyor.

 

Pandemi sonrası video iletişimin öneminin artmaya devam edeceğini öngördüklerinin de altını çizen İlkhan, “Bu sebeple bu alandaki yatırımlarımızı ve ekiplerimizi genişleterek pazar payımızı artırmayı planlıyoruz. Bu yeni düzende çalışanların bir kısmı ofislerinden bir kısmı ise uzaktan çalışmayı sürdürecek. Bu kapsamda iş birliklerini aynı anda gerçekleştiren video iletişim teknolojilerine olan talep de artacak. Toplantı odalarını bu sistemin dışında bırakmamız tabi ki mümkün değil. Birçok kurum bu hibrit yapıları kurabilmek için kullandıkları iletişim platformları ile uyumlu oda tabanlı video konferans cihazlarını ya test ediyor ya da alımlarını tamamlamaya çalışıyor. Bu konuda da tüm ekibimizle birlikte sahada kurumlara; hem demo ve hem de kurulum anlamında destek olmayı sürdürmekteyiz. Önümüzdeki dönemde de sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeni girişimlerimiz olacak” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri