Mücevher Teknolojileri Araştırma Merkezi JTR tarafından Manavgat Kuyumcular ve Sarraflar Derneği ile işbirliği yapılarak burslu eğitimlere esnaf büyük ilgi gösterdi. Eğitimler sırasında pırlanta, pırlantanın analizleri ve raporlamaları gibi bilgileri alan kuyumcular, daha bilinçli bir ticaretin ilk adımı attılar. Eğitimler Antalya ve Alanya ile devam edecek.
Türkiye’nin Mücevher Teknolojileri Araştırma Merkezi JTR tarafından İstanbul dışında verilen ilk pırlanta eğitimi Manavgat’ta başladı. Manavgat Kuyumcular ve Sarraflar Derneği üyeleri eğitimlere katılmak için tüm kontenjanları doldurdu.
Mart ayına kadar verilecek eğitimlerde ilçedeki 60 firmadan 121 kişinin şimdiden eğitimleri doldurduğunu belirten Manavgat Kuyumcu ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ergen, “Sektörümüz özellikle pırlanta ticaretini daha bilinçli yapacak. Ürünü alırken gerekli denetimleri en ileri teknoloji kullanarak yapacak ve hem alırken hem de satarken doğru ürünü satmanın rahatlığını yaşayacak” dedi.
JTR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can Özdemir de bir yandan teknoloji geliştirip bir yandan da pırlanta raporlamasını yaptıklarını anlatarak; “Ancak buradaki en önemli kısım eğitim… Sektörümüzün eğitimli, nitelikli insan kaynağına ihtiyacı var. Bu eğitimlerle işte bunu hedefliyoruz. Artık kuyumcu esnafımız ürünü alırken de satarken de ne alıp sattığını bilecek. Bu eğitimleri daha sonra diğer illerimizden gelen talebe göre devam ettireceğiz ve kısa sürede sektörün çok daha verimli çalışmasına katkıda bulunacağız.” dedi.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve Yönetim kurulu üyeleri ile MATSO meslek komitesi üyeleri Mehmet Ergen, Deniz Tanır ve Murat Dalak’ın da destek verdiği eğitimleri veren JTR eğitim koordinatörü Deniz Tanju Yılmaz da eğitimlere katılan kuyumcuların ilgisinin yüksek olduğunu anlatarak, “Özellikle turiste satışın yüksek olduğu Manavgat’ta alacağımız sonuçlar çok kıymetli, bu eğitimin katkılarıyla sezonu muhteşem bir performansla kapayacaklarına eminim” diye konuştu.
MATSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen burslu eğitimlerde her sınıf 11 kuyumcudan oluşuyor. 12 eğitim programına başvuran 121 kişinin eğitimleri 5 Mart’a kadar tamamlanacak. Kontenjan dahilinde eğitime katılamayan ve yedek listede yer alan kuyumcular da katılım yapamayan üyelerin yerine eğitime davet edilecek. Manavgat’taki eğitimin ardından Antalya ve Alanya’daki kuyumcu esnafının eğitim programları başlayacak ve bölgedeki kuyumcular turizm sezonuna hem teknoloji hem de eğitim açısından hazırlanmış olacaklar.