“MESS Yarınım” eğitim programı ile geleceğin mesleklerine hazırlıyor

Bugüne kadar 25 bin meslek liseliye ulaşan “MESS Yarınım” hareketi, öğrenciler ve velileri için yapılacak etkinlikler ve eğitim programları ile tüm yıl boyu devam edecek.  Hızla dijitalleşen dünyada en...

Bugüne kadar 25 bin meslek liseliye ulaşan “MESS Yarınım” hareketi, öğrenciler ve velileri için yapılacak etkinlikler ve eğitim programları ile tüm yıl boyu devam edecek. 

 

Hızla dijitalleşen dünyada en büyük ihtiyacın yeni becerilerle donatılmış teknik iş gücü olduğunu belirten MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, şunları söyledi: “Eğitimleri sırasında öğrencilere sunulan maddi olanaklar kendilerini geliştirmeleri, potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve özgüven kazanmaları açısından oldukça değerli. Bu nedenle ‘MESS Yarınım’ hareketimizin maddi desteklerini her yıl artırmaya devam ediyoruz.  Bu desteklerimizin yanı sıra eğitimler ile Türkiye’nin ve bölgenin gelecekte ihtiyaç duyacağı nitelikli gençleri de bugünden yetiştiriyoruz.” 

 

Ülkemizin önde gelen sanayicilerinin bir araya gelerek daha güçlü bir Türkiye için önemli çalışmalar yaptığı, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS, yarını inşa edecek on binlerce başarılı gence destek olmaya devam ediyor. 

MESS’in ülkemizin üretimi ve sanayisini temsil eden üyelerinin çocuklarına yönelik 5 yıldır devam ettirdiği "MESS Yarınım” programı hızla büyüyor. 25 bin öğrenciye ulaşan eğitim bursu ile MESS üyesi 250 şirketin çalışanlarının meslek liselerinde okuyan çocuklarına burs desteği sağlanıyor. MESS Yarınım bursu kapsamında öğrenci başına verilen toplam burs tutarı ise yıllık 3 bin 200 TL. Desteklerini her yıl artıran MESS, 2018 - 2019 eğitim döneminde 4.800 öğrenciye burs imkânı sunarken bu rakamı 2020 - 2021 döneminde 6.100’e çıkardı. Uzun vadeli bir yol haritası paralelinde ilerleyen MESS, 2023 yılına kadar burs ve kodlama eğitimleriyle 1,5 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

"MESS Yarınım” sadece günümüze değil geleceğe de yatırım yapıyor

Eğitimin öneminin bilincinde olarak, MESS Yarınım programının uzun vadeli olması için planlarını yürüten MESS, öğrenciler ve velileri için yaptığı çalışmaları yılın 365 gününe yayarak bu alanda fark yaratan bir yaklaşımı da ortaya koyuyor, eğitimleri boyunca her zaman öğrencilerin yanında yer alıyor. Gençleri yarının mesleklerine hazırlamak amacıyla bugüne kadar verdiği kodlama eğitimleri ile bugüne kadar 15 bini aşkın gencin eğitimlerden yararlanmasını sağladı. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokol kapsamında MEB EBA platformu üzerinden tüm seviye ve yaş gruplarından oluşan yaklaşık 600 bin kişiye bu eğitimleri ücretsiz erişime açtı. Başlangıçtan ileri düzeye kadar dört seviyede, toplam süresi 34 saati bulan 248 online videodan oluşan “MESS Kodlama ve 3 Boyutlu Tasarım Eğitimleri” bu alanda kendini geliştirmek isteyen yüz binlerce öğrencinin online erişimine açık olmaya devam edecek. 

“Burslar gençlere maddi katkı sağlamakla kalmıyor, kişisel gelişimlerini de destekliyor”

“Gençlerin gelecek için planlar yaptığı eğitim döneminde, bursların katkısının oldukça önemli olduğunu söyleyen MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Eğitim dönemi gençlerin sadece kendi geleceklerini değil aslında ülkemizin ve toplumumuzun da geleceğini şekillendirdiği çok önemli bir dönem. Eğitimleri sırasında öğrencilere sunulan maddi ve kişisel gelişim olanakları potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve özgüven kazanmaları açısından oldukça değerli. Aldıkları burslar onlara sadece maddi katkı sağlamakla kalmayıp kişisel gelişimlerini de şekillendirmelerine imkân veriyor. Bu nedenle ‘MESS Yarınım’ hareketimizin maddi desteklerini her yıl artırmaya devam ediyoruz. MESS olarak çok uzun zamandır çocuklarımıza maddi destekte bulunurken onların hayatına manevi olarak da dokunuyoruz. Hayat hikâyelerinde önemli bir yer edinmek, onları geleceğe sağlam bir şekilde hazırlamak istiyoruz.” dedi.

“Geleceğin meslekleri için nitelikli iş gücü yetiştiriyoruz”

Kodlama gibi sanayinin ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak alanlara da yatırım yapmanın öncelikleri olduğunu söyleyen Akkol, açıklamasının devamında şunları söyledi: “MESS olarak ülkemizin geleceğine inanıyoruz ve ‘MESS Yarınım’ hareketi kapsamında bugünden geleceği şekillendirecek dijitalleşme odaklı eğitim çalışmalarını da hayata geçiriyoruz. Çünkü dijitalleşmenin sanayi, ekonomi ve istihdam alanlarında ciddi fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz. Özellikle 2030 yılına gelindiğinde imalat sanayide robotik mühendisler, büyük veri uzmanları, yapay zekâ programcıları, IoT uzmanları, çok kanallı yazılımcılar ve siber güvenlik uzmanları ülke ve şirketlerin faaliyetlerinde büyük rol oynayacak. Bu süreci iyi yönetirsek, ülkemizin rekabet gücü de artacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin dijital dönüşümünde kilit rol oynayacak. Bu nedenle kodlama gibi, sanayinin ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak alana yatırım yapmak önceliğimiz. Çünkü geleceğe yön verecek olanlar, teknolojiyi takip edenler değil üretenler olacak. Dolayısıyla biz de ‘MESS Yarınım’ hareketimizle gençlerimize sadece maddi destek bulunmanın da ötesine geçiyor, onları geleceğin yeni mesleklerini bugünden hazır hale getiriyoruz. Ülkemizde ve hatta bölgemizde ortaya çıkabilecek nitelikli iş gücünü de bugünden kapatmak için adımlar atıyoruz. Bu sorumlulukla, 2 yıla yakın süredir ortaokul ve lisede eğitim gören çocuklarımıza kodlama eğitimleri de veriyoruz. Yıl boyunca yapacağımız etkinliklerle, öğrencilerimizi ve velilerimizi çığır açan teknolojilerin uzman isimleriyle bir araya getirecek buluşmalar yapmaya devam edeceğiz. ‘MESS Yarınım’ ile hedefimiz üyelerimizle, gençlerimizle el ele vererek daha güçlü bir Türkiye için sağlam temelleri bugünden atmak, geleceği şekillendirecek nitelikli ve dijital teknolojiler alanında donanımlı bir nesil yetiştirmek.”


Hibya Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri