Multinet Up: 2022’de KOBİ’ler için fayda sağlamaya yönelik iş birliklerine odaklanacağız

Yeni nesil finansal teknoloji grubu Multinet Up’ın CEO’su Demirhan Şener, Multinet Up Grubu’nun son dönemdeki faaliyetlerini değerlendirerek 2022 hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

Yeni nesil finansal teknoloji grubu Multinet Up’ın CEO’su Demirhan Şener, Multinet Up Grubu’nun son dönemdeki faaliyetlerini değerlendirerek 2022 hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. 2021’de yüzde 50 büyüme kaydederek 8,25 milyar TL hacime ulaşan Multinet Up Grubu, 2022’de hizmet çeşitliliğini ve KOBİ’ler için fayda sağlamaya yönelik iş birliklerini artırmayı hedefliyor. 

 

Yeni nesil finansal teknoloji grubu Multinet Up, kurumların ve bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği çözümleriyle, yaklaşık 200 bin kurumu ve 2 milyon kart kullanıcısını kapsayan bir ekosistem yöneticisi olarak faaliyet gösteriyor. Multinet Up ekosisteminde son dönemde meydana gelen gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, “Geçtiğimiz sene çalışan bağlılığının ve motivasyonunun önem kazandığı, yan haklarda dijitalleşmenin ve esnekliğin arttığı bir seneydi. Çalışma hayatındaki bu gelişmelerin de etkisiyle Multinet Up’ta şirketlerin çalışanlarına bağlı giderlerinin yönetimine yönelik geliştirdiğimiz çözümler; hem kurumlara tasarruf ve operasyonel kolaylık sağlayan hem de çalışanlara yeni nesil deneyimler sunan çözümler olarak ön plana çıktı. Örneğin MultiNet yemek kartının yeni satışında yüzde 85 artış bize sahada yemek kartının öne çıktığını söylüyor.

 

Sms ile kurumsal hediye ve çalışan yardımı uygulaması

Özellikle pandemi sonrasında değişen kullanıcı beklentilerini de göz önünde bulundurarak dijital kullanım alternatiflerini ve harcama noktalarını çeşitlendirdiğimiz, kurumsal hediye ve sosyal yardım çözümümüz MultiGift de firmalar için çalışanlarını mutlu etmenin en pratik yolu olarak tercih edildi.  Örneğin, firma yetkilileri çalışanların özel gün, kıdem, ödüllendirme gibi hediyelerini yalnızca bir sms aracılığıyla gönderebilir hale geldi. Çalışanlar, kendilerine tanımlanan bakiyeleri Trendyol, A101, IKEA, Mavi ve D&R gibi prestijli markalarda geçerli dijital kodlar sayesinde diledikleri gibi harcayabildi. Yeni e-ticaret platformumuz MultiGift Shop’u da aktif olarak devreye aldığımız 2021’de müşterilerimize sunduğumuz yeni nesil deneyim sayesinde MultiGift’te yüzde 60 büyüme kaydettik” dedi. 

 

Çalışana şirket aracı yerine akaryakıt desteği

Şirket araçlarının akaryakıt giderlerinin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlayan taşıt tanıma çözümü MultiPetrol hakkında da bilgi veren Şener, “Araç bazında limitleme, anlık olarak harcama takibi ve yine araç bazında raporlama gibi avantajları nedeniyle tercih edilen taşıt tanıma çözümümüz MultiPetrol’de 2021’de yüzde 30 büyüme kaydettik. Shell’in üstün ürün ve hizmet kalitesini paydaşlarımıza sunduğumuz bu çözümümüzden her firma kendi ihtiyacına en uygun şekilde yararlanıyor. Akıllı halka, akıllı anahtarlık gibi yaygın kullanılan cihazların yanı sıra; prim, kurumsal hediyeler veya esnek yan haklar gibi kullanımlara yönelik geliştirilen ön ödemeli bir yakıt kartı olan Shell Pratik Kart veya Partner Kart gibi alternatifler de mevcut. MultiPetrol işlem verilerine baktığımızda şirketlerin son dönemde çalışanlarına akaryakıt desteği sunmaya yöneldiğini de gözlemliyoruz, ön ödemeli yakıt kartlarımızın hacmi iki katına çıktı” dedi. 

 

Bir önceki sene pandemi koşulları nedeniyle kurumsal seyahatlerde görülen azalmanın ortadan kalktığını ifade eden Şener, “2021 aşı çalışmalarında kaydedilen gelişmelerle birlikte iş hayatında normalleşmenin başladığı bir seneydi. Her ne kadar uzaktan ve hibrit çalışma düzeni birçok şirket için kalıcı hale gelmiş olsa da iş amaçlı şehir dışı ve yurt dışı seyahatleri çeşitli düzenlemelere tabi olarak devam etti. Kurumsal seyahat çözümümüz MultiTravel’ın işlem hacmi de yüzde 55 büyüyerek pandemi öncesindeki seviyelere ulaştı” dedi. 

 

Multinet Up Grubu üye iş yeri sayısı yüzde 20 arttı

Son dönemde KOBİ’ler için tasarruflu gider yönetiminin ve dijitalleşmenin daha fazla önem kazandığına değinen Şener, “2021’de KOBİ’lere toplu satın alma hizmeti sunduğumuz tedarik zincirimiz MultiAvantaj’ın ürün ve hizmet çeşitliliğini artırdık. MultiAvantaj’ın aylık ortalama kullanımı son iki senede iki kat artış gösterdi. Aynı zamanda MultiAvantaj kullanan üye iş yeri sayımızda yüzde 60’ın üzerinde büyüme kaydedildi. KOBİ’lerin ödeme alma altyapılarını dijitalleştirmeye yönelik çalışmalarımıza da son hızla devam ettik. Sahadaki MultiNet ödeme alma noktalarının yüzde 70’i mobil ödeme alma ürünümüz olan MultiPOS’u kullanıyor. Haftada ortalama 200 binden fazla işlem mobil ortamda gerçekleştiriliyor. 

 

Üye iş yeri ağımızdaki işletmeler için tedarik çözümlerimiz ve teknoloji servislerimize ek olarak işletmelerin ticaret hacmini artırmaya yardımcı olacak çeşitli iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu iş birlikleri sayesinde örneğin, 18 Milyon İstanbulkart kullanıcısının Multinet Up üye restoranlarında harcama yapabiliyor. Paydaşlarımıza sunduğumuz tüm bu avantajlar, hizmet çeşitliliğimiz ve iş birliklerimizle Multinet Up grubundaki toplam üye iş yeri sayısı 2021’de yüzde 20 artış gösterdi” dedi. 

 

KOBİ’lerin ihtiyaçlarına odaklanacağız

Multinet Up’ın 2022 hedeflerine yönelik açıklamalarda bulunan Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, “2021’i Multinet Up Grup olarak ekosistemimizdeki tüm çözümlerimizle birlikte yaklaşık yüzde 50 oranında bir büyüme ve 8,25 milyar TL hacimle kapattık. Uzun süredir benimsemekte olduğumuz paydaş temelli ekosistem stratejimizi sürdürmeye 2022’de de devam edeceğiz. İnovatif bir yaklaşımla sürekli geliştirdiğimiz servis setimizi çeşitlendirmeye, bireylerin ve kurumların hayatını kolaylaştıran yeni nesil çözümler sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca, özellikle ekonomimizin can damarı olan KOBİ’ler için fayda sağlamaya yönelik, kazan-kazan-kazan prensibiyle gerçekleştirdiğimiz yeni iş birliklerine odaklanacağız” dedi.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri