Nurus’tan genç tasarımcılara büyük destek
Nurus, Bilişim Vadisi Tasarım Kümelenme Merkezi’nin Bilişim Vadisi Oyuncu Koltuğu Tasarım Yarışması’nın kazananlarına eğitim ve üretim desteği verdi. Bilişim Vadisi Oyuncu Koltuğu Yarışması’nı kazanan ekibe tasarım ve üretim konusundaki deneyimini aktarmak üzere teknoloji üssünün kapısını açan ve 3 günlük bir tasarım kampı hediye eden Nurus, ekibe yarışmayı kazandıran tasarımının üretimini de üstlenecek.
Ankara’da Nurettin Usta tarafından kurulan bir marangoz atölyesinde başlayan yolculuğuna bugün Türkiye’nin lider inovatif şirketlerinden biri olarak devam eden Nurus, Ankara’daki 45 bin metrekarelik üretim tesisinin kapılarını gençlere açtı.
Bilişim Vadisi Tasarım Kümelenme Merkezi’nin Nurus ve Digiage Oyun Kümelenmesi iş birliğiyle düzenlediği Bilişim Vadisi Oyuncu Koltuğu Tasarım Yarışması’nın kazananlarına 3 günlük tasarım kampı hediye eden Nurus, deneyim ve vizyonunu öğrencilere aktaracak. Bu kamp süresinde çalışma koltuğunun üretim aşamasını gözlemleme şansı yakalayacak olan öğrenciler, kendi tasarımlarının da üretilebilir hale getirilmesi için projelerini gözden geçirebilecek. Mimar (tasarımcı) ve mühendisten oluşan multidisipliner ekiplerin yarıştığı bu etkinlik ile birlikte, öğrencilerin tasarımları hayata geçiriliyor.
Öğrencilerle buluştular
Yarışmanın birincileri Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Yahya Yusifli, Cansu Kadriye Söyleyen ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Burak Aydın, Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay’ın yürütücülüğündeki Tasarım Kampı’nın ilk gününde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Çetin Ali Dönmez, Bilişim Vadisi Endüstriyel Tasarım komisyon üyesi Prof. Dr. Mesut Güner ve Nurus Genel Müdürü Hakan Zihnioğlu ile bir araya geldi.
Gökyay: Türkiye’nin yaratıcı gençlerine inanıyoruz
Ofis mobilyalarının yanı sıra havayolu şirketleri için özel uçak koltuğu gibi eşsiz ürünleri de çok farklı teknolojiler ile geliştiren Nurus’un artık teknoloji şirketi olma yolunda ilerlediğini belirten Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, “En büyük yatırımımızı gençlerimize, iş gücüne yapıyoruz. Gençlerden oluşan tasarım ekiplerimiz ile dünyada ilgi uyandıran ürünlere imza atıyoruz. Türkiye’nin yaratıcı ve üretken gençleriyle buluşmak bizi heyecanlandırıyor” dedi.
Ödüllü tasarımlar Nurus tarafından üretilecek
Bilişim Vadisi Oyuncu Koltuğu Tasarım Yarışması’na katılan projelerin alanına uzman değerli isimlerden oluşan jüri tarafından titizlikle değerlendirildiğini anlatan Gökyay, birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazanan ekiplere Me Too çalışma koltuğu hediye ettiklerini de söyledi.
Yarışma kapsamında ödül kazanan ekiplerin tasarım fikirlerinin Nurus fabrikasında üretime geçirilmesini planladıklarını belirten Gökyay, “Üniversite öğrencilerinin, hayallerini üretim bandına ulaşmasını sağlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı