PICTA, Doğal Renklendiricilerde Benzersiz Teknolojisiyle Ülkemize Değer Katıyor

Girişim, çiftçilerle gerçekleştirdiği işbirlikleri ile ıslah ettiği ürünün üretim sürecine de dahil oluyor.

Girişim, çiftçilerle gerçekleştirdiği işbirlikleri ile ıslah ettiği ürünün üretim sürecine de dahil oluyor. Tarımsal malzemelerden bitkisel ekstraktlar (özüt), saflaştırılmış özütler, pigmentler ve doğal gıda renklendiricileri de üreten PICTA, 12 ülkeye 300’den fazla ürün ihraç ediyor. Nar kabuğu ekstraktından antioksidan ve antikanserojen madde üretmek için proje hazırlayan firma, bu alanda özel bir kurumla da işbirliği içinde. 

Tarımsal malzemelerden katma değeri yüksek yeni ürünler; bitkisel ekstraktlar, saflaştırılmış özütler, pigmentler ve doğal gıda renklendiricileri üretiminde uzman olan PICTA, toz ve sıvı renklendiriciler, oleoresinler (hoş kokulu uçucu yağlar), müşteriye özel ve konvansiyel ürünler gibi farklı kategorilerde üretim yapıyor. PICTA, gıda renklendiricileri ve nutrasötik (besin ekstresi) amaçlı doğal bitki ekstraktları üreten bir Ar-Ge firması olarak öne çıkıyor.   

Ülkemizin zengin bir tohum çeşitliliğinden yola çıktıklarını ve Ar-Ge çalışmalarıyla bu çeşitliliği faydaya dönüştürdüklerini ifade eden PICTA CEO’su Yüksek Biyokimyager Serhan Şen Türkiye’nin iklim ve toprak yapısı, siyah havuç ve kırmızı pancar için çok uygun olduğu için   kırmızı renklendiricilerde lider olduğunun altını çiziyor. Bu bitkiler haricinde yonca yaprağı, paprika, zerdeçal, ıspanak, turuncu havuç gibi hammaddeleri de kullanan şirket üretimlerinde tamamen doğak ürünler geliştiriyor. 

Japonya, Çin ve Almanya başta olmak üzere 12 ülkeye ihracat yapan PICTA’nın hedefi cirosundaki ihracat ağırlığını yüzde 70’e çekmek.  FSSC 22000, Kosher ve Helal sertifikalarına sahip olan girişim, Teknopark İstanbul’daki tesisini ürün çapraz bulaşma riskleri yönetimini güçlendirmek için özel olarak tasarlıyor.

PICTA ürünleri ağırlıklı olarak gıda sektöründe; dondurma, şekerleme, çorba, et ve süt ürünleri gibi birçok alanda hem toz hem de sıvı formlarda tercih ediliyor. İlaç, kozmetik, yağ, sporcu besinleri, tekstil gibi farklı sektörler de PICTA ürünlerinin kullanıldığı sektöreler arasında yer alıyor. Girişim ayrıca ürünlerin gıda takviyesi formunda kullanımı için ilaç firmalarıyla ortak projeler geliştiriyor. Ayrıca ürünlerin içeriğindeki aktif maddelerin saflaştırılıp ilaç sektöründe kullanılması için üniversitelerle çalışmalar yürütüyor.2020 yılını, pandemi sürecinde birçoğu yeni olan 157 ürün projesine imza atan PICTA’nın bu projelerdeki başarı oranı ise yüzde 96.  Girişim, 2021 yılında, proje sayısını 250’nin üzerinde olmasını öngörüyor. 

Nar Kabuğundan Anti kanserojen

PICTA ayrıca; konsantre tesislerinin atık olarak sınıflandırdığı nar kabuklarından doğal ve yüksek antioksidan kapasiteli gelişmiş malzeme üretimine odaklanıyor. Şirket bu ürünün antioksidan ve antikanserojen olarak gıdalarda ve ilaç endüstrisinde kullanılması için çalışıyor. Kanser hücreleri üzerinde denemeler yapmak için özel bir kurumla protokol imzalayan PICTA’nın 2021’in son çeyreğinde üretimine geçmeyi planladığı ürünün, konsantrasyon tipi ve yüksek saflık derecesi ile yerli ve yabancı muadili bulunmayacak. 

PICTA CEO’su Yüksek Biyokimyager Serhan Şen: ““Gıda renklendiricisi alanında başta siyah havuç, kırmızı pancar, yonca, zerdeçal, turp, biber olmak üzere 20’ye yakın yerli renklendirici kaynağını kullanıyoruz. Hali hazırda hem sıvı hem de toz formda 300’den fazla ürünümüz mevcut. Aylık üretim kapasitemiz 350 ton. Kapasitemizi 2021 yılında yüzde 20 artırma hedefindeyiz.” diyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri