Saint Benoît Fransız Lisesi 6. Uluslararası Dijital Bahar Konferansı Başlıyor

Saint Benoît Fransız Lisesi 6. Uluslararası Dijital Bahar Konferansı BaşlıyorTürkiye’nin önemli eğitim kurumlarından Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Dijital Bahar Konferansı,...

Saint Benoît Fransız Lisesi 6. Uluslararası Dijital Bahar Konferansı Başlıyor

Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Dijital Bahar Konferansı, eğitimde yapay zeka temasıyla 21 ve 22 Şubat 2020 tarihlerinde kapılarını aralıyor.

ISTANBUL (TR) - Bu yıl yapay zeka teknolojilerinin eğitime katkısını odak noktasına alan 6. Uluslararası Dijital Bahar Konferansı’na farklı ülkelerin üniversite, enstitü, lise ve ilkokullardan 450 eğitimci ve 20’ye yakın iş ortağı katılacak. Konferansta yapay zeka teknolojilerinin yanı sıra makine öğrenimi, veri işleme, sanal öğretmen, kodlama, artırılmış gerçeklik, ciddi oyunlar, kaçış oyunları, küresel konumlandırma sistemleri, sanal sınıf ve dijital eğitim kursları gibi birçok konuya değinilecek. Saint Benoît Lisesi Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (CDRN), Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Uzaktan Eğitim Ulusal Merkezi (CNED), Pedagojik Destek ve Araç Ağı (CANOPE), Google Türkiye, Door Teknoloji, Bahçeşehir Üniversitesi, Emko ve Bilge Adam iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, özel olarak geliştirilen uygulamalar eğitim sektöründeki yeniliklerle buluşacak.

Apple’dan Faruk Eczacıbaşı’ya pek çok isim eğitimde dijitalleşmeyi el alacak

21 Şubat Cuma günü Uzaktan Eğitim Ulusal Merkezi (CNED) Müdürü Michel Reverchon-Billot’un konuşmasıyla başlayacak konferansa, 50 Soruda Yapay Zeka kitabının yazarı Cem Say, New Generation Learning Initiative‘in kurucusu Alp Köksal, CANOPE’nin uluslararası temsilcisi Gaël Le Dréau ve Apple Eğitim Teknolojileri uzmanı Coralie Ulysse katkı sağlayacak. Konferansın ikinci günü Faruk Eczacıbaşı’nın ''Benimsenmesi gereken 4 yeni konsept : Esneklik, Yakınsama, Ağ Yapıları ve Güvenlik” başlıklı konuşmasıyla açılırken, eğitim sektöründe dijital araçlar alanında uzmanlaşmış profesyoneller, sınıflarda dijital deneyimlerini paylaşıp atölyeler düzenleyecek.

Türkiye’nin en iyi liseleri 28 saat boyunca kodlama yapacak

Konferansta ayrıca, Robert, Üsküdar, Bahçeşehir, Saint Joseph, Sajev, Galatasaray, Tevfik Fikret, Saint Michel ve Saint Benoît gibi Türkiye’nin en iyi 20 lisesinden 10 öğrenci takımının katılımıyla 28 saat sürecek bir yapay zeka IATHON yarışması düzenlenecek. 21 Şubat Cuma günü saat 09:00’da başlayacak ve 22 Şubat Cumartesi saat 13:00’da bitecek IATHON’da öğrenciler, yapay zeka üzerine bir çözüm üretmeye çalışacak.

“Sektörün gelişimi öğrencilerle sağlanacak”

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takımın Vivatechnology Fuarı’na götürüleceğini belirten Door Teknoloji kurucularından Murat Kara, “Eğitim sektörünün dijitalleşme ve teknolojilerle uyumlu hale getirilmesi sürecinde en büyük katkıyı öğrenciler sağlayacak. Eğitimi güncel şekilde yaşayan öğrencilerin bu konuda geliştirdikleri fikir ve çözümler oldukça kıymetli. Bu fikirlerin ve somut çözümlerin orataya çıkması için düzenlenen yarışmayı kazanan ekibi Door Teknoloji olarak, Paris’te düzenlenecek Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı Vivatechnology Fuarı’na götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bilgi İçin: Tülay Genç | [email protected] | +90 (850) 885 12 55

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri