Proje kapsamında, âtıl hammadde ve yarı mamulleri üretime kazandırmaya ve atığı azaltmaya yönelik pek çok çalışmaya onay verildi. Bu sayede, şirket 2 buçuk milyon TL’lik kâr sağlayacağını ve yaklaşık 100 bin ağaç israfının da önüne geçileceğini açıkladı.
Tüm şirketlerimizde başarıyla yürütülüyor
Her fırsatta sürdürülebilirliğin altını çizen İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Grup şirketlerimizin tümünde, çevreye dost teknolojilerin ve sürdürülebilirlik kavramının altını çizen iş modelleri geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda, yılın başında şirket politikası olarak hayata geçirdiğimiz ‘Tasarruf Hepimize İyi Gelecek’ farkındalık kampanyası, tüm şirketlerimizde başarıyla yürütülüyor” dedi.
“Kampanya kapsamında, personellerimiz arasında başlattığımız proje yarışmasına da proje ekiplerinden verimi artıran çok güzel fikirler geldi. Süreç yönetimine odaklanan yaratıcı ve uygulanabilir projeleri hemen hayata geçirdik. Şirketimizin bahçesinde, sosyal mesafeyi gözeterek düzenlediğimiz sınırlı katılımlı bir etkinlikle de proje sahiplerine ödüllerini verdik.
Şu an edindiğimiz bu kazanımlar bir son değil, daha iyi bir geleceğin başlangıcı olacak. Biz, buradaki kazanımları bir başarı olarak nitelendirsek de yeterli görmüyoruz. Önümüzde, kat edeceğimiz daha çok yol var. Gelecek nesillerimize bırakacağımız dünya için, yapacağımız daha çok çalışma olacak.”
Pek çok sürecümii dijitalleştiriyoruz
Gültepe, “Tasarruf düşüncesi etrafından hareketle pek çok sürecimizi de dijitalleştiriyoruz. Böylelikle, kâğıt israfının da önüne geçilecek yeni projelerimiz var. Özellikle, perakende mağazacılığın kronikleşmiş davranışlarından biri olan yüksek miktardaki fiyat listesi ve katalog basımını mümkün olduğunca en aza indirerek gerek tüketicilerimizi gerekse iş ortaklarımızı bu çerçeve etrafında toplamaya gayret gösteriyoruz. Son olarak ise, bu hareketin sadece İşbir Yatak’ta sınırlı kalmaması, tüm rakiplerimize ve sektörlere de örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu.