Teknolojide yeni trend: Online canlı yayınlar

Online canlı yayınlar içeriğin geniş kitlelere ulaştırılması için en etkili yöntemlerden biri olmayı sürdürürken izleyici ve katılımcılarla etkin bir iletişim kurmanın en önemli yollarından biri olarak da öne çıkıyor.

Online canlı yayınlar içeriğin geniş kitlelere ulaştırılması için en etkili yöntemlerden biri olmayı sürdürürken izleyici ve katılımcılarla etkin bir iletişim kurmanın en önemli yollarından biri olarak da öne çıkıyor.  Google Trends verileri, canlı yayın platformları için yapılan aramaların Mart 2020 öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında 300 ile 500 arasında arttığını gösteriyor. Canlı yayınların iletişimi sağlamasının yanında dijital pazarlamanın diğer metotlarından çok daha etkileşimli bir yöntem olarak öne çıktığına dikkat çeken yerli ve global teknoloji şirketi Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Online canlı yayınlar hikayenizi daha fazla kişiye ulaştırarak markanızı güçlendirmek için kullanabileceğiniz önemli bir dijital çözüm, bu çözümle kurum içi iletişiminizi arttırmak, yönetim ve çalışanlarınızın kesintisiz iletişimini sağlamak da mümkün” diyor.

 

Hedef kitlenin marka ile doğrudan iletişim kurmasını sağlayarak, olumlu bir imaj elde etmesine yardımcı olan online canlı yayınlar, son dönemin en çok tercih edilen dijital iletişim çözümleri arasında yer alıyor. Gerçek zamanlı etkileşimi kontrol ederek içeriğin etkili olup olmadığının da ölçülmesini sağlayan online canlı yayınlarla etkinlikler dijitale taşınmaya devam ediyor. 

 

Canlı yayın platformları globalde de daha çok kişiye ulaşmayı sürdürüyor. Google Trends verileri, canlı yayın platformları için yapılan aramaların Mart 2020 öncesi ve sonrası karşılaştırıldığında 300 ile 500 arasında arttığını gösteriyor.

 

24 ülkede bulunan CDN noktalarıyla yüksek kaliteli canlı yayın 

 

Türkiye’nin en hızlı CDN (İçerik Dağıtım Ağı) platformunu sunan Medianova, internet canlı yayın çözümüyle kurumlara hikayelerini daha fazla kişiye ulaştırma imkanı sunuyor. Etkinliğin, “Webcast” platformunda, sosyal medyada ya da kurumların kendi web sitelerinde yayınlanmasını sağlayan çözüm, izleyicilerin; cep telefonu, bilgisayar ve tabletlerden yayına kesintisiz ve kaliteli bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. 

 

8'i Türkiye'de olmak üzere toplam 24 ülkede bulunan CDN noktaları ile canlı yayının her yerden, yüksek kalitede izlenmesini sağlayan Medianova, sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan izleyicilere yüksek kaliteli bir yayın içeriği sağlıyor.

 

2020’de 797 canlı yayın

 

Online canlı yayınların günümüz koşullarında kurumlara esnek bir iletişim çözümü sunduğunun altını çizen yerli ve global teknoloji şirketi Medianova CEO’su Serkan Sevim, “İnternet canlı yayınları son dönemin öne çıkan dijital çözümleri arasında yer alıyor. Bu çözüm sayesinde, kurum içi ve dışı iletişim stratejinizin zaman içinde nasıl gelişebileceğini daha iyi anlamak için canlı yayınlardan toplanan verileri kullanmak da kurumlara fayda sağlıyor” diyor. 

2019’da 618 canlı yayın gerçekleştirirken bu sayıyı 2020’de 797 canlı yayına çıkardıklarını açıklayan Sevim, “2012’den beri halka açık şirketlerin genel kurullarını canlı yayınlıyoruz. 9 yıldır yaptığımız canlı yayınlar kapsamında 42 ilden, 570 farklı lokasyondan, toplam 9.555 saatlik, 3.550 canlı yayın gerçekleştirdik. Ayrıca, Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda yüksek ve yazılım tabanlı teknolojiler kullanarak; 150 kamera, 20 canlı yayın aracı, 250 kişilik ekip ve 20 drone’dan oluşan canlı yayın operasyonumuzla önceki yıllara oranla organizasyonu daha düşük maliyetle ve daha iyi bir performansla gerçekleştirdik. Son olarak pandemi döneminde birçok firmanın on binlerce çalışanıyla canlı yayınlar aracılığıyla iletişimde kalmasını sağladık. Canlı yayın hata kaldırmayan bir operasyon olduğu için pandemi döneminde bunca yıldır yaptığımız altyapı ve teknoloji yatırımımızın geri dönüşünü aldık” dedi. 

 

Medianova, Türkiye’nin en büyük dijital altyapı şirketi olarak yatırımlarına devam edecek

Geçtiğimiz dönemde Medianova’nın toplam trafiğinin 3 katına çıktığına dikkat çeken Serkan Sevim, “Son yaptığımız yatırımlar ile Türkiye’de yerli ve yabancı dahil en büyük şirketin 5 katı kadar daha büyük bir CDN kapasitesine ulaştık. Türkiye’nin en büyük dijital altyapı şirketi olarak dünyadan da gelen talepleri başarıyla karşılamaya devam ediyoruz. Türkiye’de 8 noktadaki yatırımlarımız sayesinde internet altyapısının en önemli oyuncularından biri konumundayız. 2021’de de yerli ve global bir teknoloji şirketi olarak tüm internet kullanıcılarına ve teknoloji şirketlerine güç vermeye devam ederken, Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması amacıyla e-ticaretten video-müzik servislerine kadar daha hızlı dijital servisler için ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini sürdürdü. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri