Transfergo, Dijital Para transferinde en üst düzeyde güvenlik için önemli uyarılarda bulundu

Teknoloji birçok alanda insanların hayatını kolaylaştırmaya devam ederken, diğer yandan ise bu yenilikçi teknolojileri kullanan insanlar da siber suçluların ve dolandırıcıların her zaman için radarında oluyor.

Teknoloji birçok alanda insanların hayatını kolaylaştırmaya devam ederken, diğer yandan ise bu yenilikçi teknolojileri kullanan insanlar da siber suçluların ve dolandırıcıların her zaman için radarında oluyor. Siber güvenlik tehditleri artıp çeşitlenirken, kullanıcıların bu teknoloji hizmetlerini kullanırken dikkatli olmaları gerekiyor. Dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, dijital para transferinde yaşanabilecek olası dolandırıcılıklardan korunmak ve kullanıcıların en yüksek düzeyde güvenliği için bilinmesi gereken faydalı temel bilgileri derledi.

İşte dijital para transferinde, paranızı online ortamda güvende tutmanıza yardımcı olacak birkaç önemli nokta:

Unutmayın, kişisel bilgiler özel mülkiyetinizdir

Kişisel bilgilerinize özel mülkiyetinizmiş gibi davranın ve bunları yalnızca güvenebileceğiniz kişilerle paylaşın. Kart numaranızı ve CVV kodunuzu (kartınızın arka yüzündeki güvenlik kodu) yabancılarla paylaşmayın. TransferGo hesabı giriş bilgilerinizi de asla kimseyle paylaşmayın.

Koruma yazılımı kullanın, oturumu hiç açık bırakmayın

Dijital dünyanızın eviniz kadar güvenli olması gerekir. Uygulama ve yazılımları kendi bilgisayarınızda güncel tutun, virüsten ve/veya kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yönelik koruma yazılımı kullanın. Kullanımı herkese açık bir bilgisayar kullanıyorsanız, bilgilerinizi asla kaydetmeyin ve oturumu kapattığınızdan emin olun.

Dolandırıcılar gerçek karakterler gibi davranır, aman dikkat!

Şüpheli bağlantılara kesinlikle tıklamayın. Dolandırıcılar, gerçek karakter rolüne girme konusunda oldukça profesyoneldirler. Hesaplarınızın olduğu bankalar veya dijital hizmet aldığınız firmalar, e-posta ya da online platformlarında siz oturum açmadan bağlantılara tıklamanızı asla talep etmezler.

Tehlike sinyallerini erken tespit edin, temkinli olun

Online para transferinde dolandırıcılık oldukça farklı şekilde karşınıza çıkabilir;

  • Sizden paranızı farklı bir hesaba taşımanızı isteyen;
  • “Paranız tehlikede olduğu için” harekete geçmenizi söyleyen;
  • Para göndermeniz için sizi aceleye getirmeye veya panikletmeye çalışan;
  • Hesabınızda ne kadar paranız olduğunu soran;
  • Şifrelerinizi, parolalarınızı, PIN numaralarınızı, kart ayrıntılarınızı veya kişisel bilgilerinizden herhangi birini onlara söylemenizi isteyen herkese karşı temkinli olun.

Durun, sorgulayın ve hemen harekete geçin

Paranız cebinizden ya da banka hesabınızdan çıkmadan önce durun ve düşünün. Ödeme yapmanızı isteyen herkesin niyetini derinlemesine sorgulayın. Resmi şirketler, size kendinizi emin hissetmeniz için zaman tanır. Şüpheli şahıslar ise aksine acelecidirler.  Dolandırıcılık kurbanı olduğunuzu düşündüğünüz durumda hemen harekete geçin — vakit kaybetmeden size hizmet veren şirketle veya bankanızla iletişime geçin.

TransferGo CEO’su ve Kurucu Ortağı Daumantas Dvilinskas, konuyla ilgili şunları söyledi: “Online para transferleri, parayı dilediğiniz yere ulaştırmanın günümüzde en kullanışlı ve tercih edilen bir yolu. Sunduğu kolaylık, basitlik ve hızla birlikte bu hizmetlerin hem popülaritesi hem de kullanımı gün geçtikçe artıyor. Ancak popüler olan ve yoğun kullanılan her şey gibi, para transferleri hizmetleri de dolandırıcıların ilgisini çekiyor. Biz TransferGo olarak rahatlıkla kullanıcılarımıza ‘TransferGo’dan yana içiniz rahat olsun’ diyebiliyoruz. TransferGo’da kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla sistem güvenliğimizi düzenli ve sık aralıklarla kontrol ediyor ve dolandırıcılığa karşı önlemler alıyoruz. Sunduğumuz hizmetler için öncelikli önem verdiğimiz konuların başında güvenlik geliyor ve kullanıcılarımızın gönül rahatlığıyla hizmetlerimizden yararlanabilmesi için çalışmaya ve geliştirmeler yapmaya devam ediyoruz.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri