Türkiye Vodafone Vakfı’nın Etkinliğinde Dijital Uçurumun Kapatılması Tartışıldı

Türkiye Vodafone Vakfı ve HBR Türkiye işbirliğiyle online olarak düzenlenen “Dijital Uçurumu Kapatmak” etkinliğinde, daha iyi bir dünya için kapsayıcılık ve dijital yetkinlik açığının kapatılması konuları ele alındı.

Türkiye Vodafone Vakfı ve HBR Türkiye işbirliğiyle online olarak düzenlenen “Dijital Uçurumu Kapatmak” etkinliğinde, daha iyi bir dünya için kapsayıcılık ve dijital yetkinlik açığının kapatılması konuları ele alındı. Etkinliğe MIT’nin önde gelen profesörlerinden, Scratch programlama dilinin yaratıcısı Mitchel Resnick’in onur konuşmacısı olarak katıldı

“İyilik için teknoloji” vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, toplumsal değişim ve gelişime katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya devam ediyor. Türkiye Vodafone Vakfı’nın HBR Türkiye işbirliğiyle online olarak düzenlediği “Dijital Uçurumu Kapatmak” etkinliğinde, daha iyi bir dünya için kapsayıcılık ve dijital yetkinlik açığının kapatılması konuları masaya yatırıldı. Yarım günlük etkinlikte, yerli ve yabancı konuşmacılar, dijitalleşmenin toplumsal dönüşümdeki rolüne dikkat çekerek, bireylerden kurumlara herkesin dijital beceri ve yetkinliklere sahip olmasının önemli olduğunu vurguladı. 

 

“Kadın ve çocukların gelişimine odaklanıyoruz”

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:  

 

“Dijitalleşmenin her zamankinden daha da önem kazandığı bir süreçten geçiyoruz. Bugün hepimizin aşina olduğu ve yeni normallerimiz haline gelen uzaktan çalışma, uzaktan toplantı, evden canlı yayın gibi yöntemlerin temelinde dijital teknolojiler var. Bireyler ve kurumlar olarak dijital dönüşümden en iyi ve en verimli şekilde faydalanmamız gerekiyor. Dijitalleşmenin gerçekleşmesi, dijital yetkinliklerin artmasıyla ve bireylerden kurumlara herkesin yeterli dijital beceri ve yetkinliğe sahip olmasıyla mümkün. Dijital beceri geliştirme ve bilgi paylaşımının önündeki engelleri kaldırmak için kamu ve özel sektörler olarak işbirliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada, doğru bir sosyal ihtiyaç analizine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlara çözüm üretecek ve böylece toplumsal dönüşümü yaratacak adımlar atmamız gerekiyor. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, sosyal hayatın olanaklarından yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlık gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldırmaya odaklanıyoruz. Kadınlar ve çocuklar, öncelikli odak alanlarımızı oluşturuyor. Onların potansiyeline gönülden inanıyor; onlardaki ışığı geleceğe yansıtmamız gerektiğini düşünüyoruz. Vakıf olarak, her zaman olduğu gibi bugün de çözümün parçası olmaya ve dijitalleşme yolunda vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” 

 

Amaç odaklı dönüşüm

 

Konuşmaları takiben gerçekleştirilen ilk panelde, “Dijital Dönüşüm: Amaç Odaklılık ve Sosyal Etki Perspektifi” konusu ele alındı. Akademisyen ve Yazar Dr. Sertaç Doğanay’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele Etkiyap İcra Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Panelistler, teknolojinin dijital dönüşümdeki etkisine dikkat çekerek, sürdürülebilir dijitalleşme için birey ve kurumlar olarak neler yapılabileceğini tartıştı. 

 

Daha iyi bir gelecek için teknoloji

 

Etkinliğin ikinci paneli ise “Hayatları Teknolojiyle İyileştirmek” temasıyla gerçekleşti. HBR Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır konuşmacı olarak katıldı. Panelde, teknolojinin toplumsal dönüşümdeki rolünün yanı sıra Türkiye Vodafone Vakfı’nın toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına yönelik çalışmaları ele alındı. Bu kapsamda, Vakfın kadınlarda dijital farkındalığın ve okuryazarlığın artırılmasına yönelik “Dijital Benim İşim” projesi ile Türkiye genelinde 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimlerinin verildiği “Yarını Kodlayanlar” projesi ayrıntılı olarak tanıtıldı. 

 

Yaratıcı öğrenmenin önemi

 

“Dijital Uçurumu Kapatmak” etkinliği, MIT’nin önde gelen profesörlerinden, Scratch programlama dilinin yaratıcısı Mitchel Resnick’in “Herkes İçin Yaratıcı Öğrenme” konulu sunumuyla sona erdi. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri