Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) üyelerinin uluslararası rekabet gücünü ve ihracatını artırmak amacıyla düzenlediği eğitimler, pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılında da tüm hızıyla sürdü. Bu yılki eğitim ve webinar programlarına toplam 2 bin 204 kişi katılırken, katılımcı üyelerin tamamına yakını aldıkları eğitimden memnun kaldığını bildirdi. UİB üyeleri, eğitimler sayesinde Meksika, Güney Kore, Arjantin, Uruguay, Paraguay, Belarus, Fas ve İran gibi önemli potansiyel barındıran ülkelere ihracatını artırma şansı yakaladı.
Uluslararası webinar programlarına yoğun ilgi
Bünyesinde beş birlik barındıran UİB’in eğitimleri; teknik ve teorik bilginin yanında, yeni yönetmelik ve teşviklerin detayları, ülkelerle ihracat köprüsü kurma çalışmaları, iç ve dış piyasalardaki değişimler, iş insanı yetiştirme programları, ihracat potansiyeli olan ülkelerin analizleri, örnek değerleme süreçleri gibi başlıklarda gerçekleşti. Üniversitelerden seçkin eğitim kurumlarına kadar pek çok kurumdan deneyimli isimler tarafından verilen eğitimlerde, ihracat ve dış ticaret başta olmak üzere iş dünyasını ilgilendiren tüm alanlarda yıl boyunca seminer, webinar programları da düzenlendi. Özellikle uluslararası rekabet gücünü artırma ve yeni pazar arayışları kapsamında dünyanın farklı kıtalarında yer alan ülkelerle yapılan webinar programları büyük ilgi gördü. Meksika, Güney Kore, Arjantin, Uruguay, Paraguay, Belarus, Fas ve İran gibi önemli ihracat potansiyeli barındıran ülkelerle online ortamda yapılan görüşmeler ve bilgilendirme toplantılarında, pek çok UİB üyesi firma işlerini geliştirme fırsatı yakaladı.
Katılımcıların tamamına yakın eğitimlerden çok memnun
UİB’in 2020 yılı boyunca verdiği 51 farklı eğitim programına katılan üyeler, özellikle fiziki eğitimlere yönelik yüzde 90 civarında olumlu geri bildirimde bulundu. Üyeler, interaktif gerçekleşen online eğitimlerde de sunumlardan büyük fayda sağladığını ifade etti. Toplamda 278 saat süren eğitimlerin 14’ü fiziki, 37’si de online olarak gerçekleşti. Uluslararası kabul görmüş metodolojiler ile ilgili bilgilerin de sunulduğu eğitimlerde, ticari programların yanı sıra Mindfullness, İletişim, Empati, Problem Çözme, Stres Yönetimi gibi kişisel gelişime büyük katkı sunan konularda da eğitmenler tarafından önemli bilgiler aktarıldı.
Yeni yılda yeni bir uygulama da geliyor
Eğitimlerini üyelerine web sitesi, sosyal medya, eposta ve sirküler gibi pek çok farklı platformda duyuran UİB, 2021 yılı ile birlikte üyeleri için bir yeniliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. UİB, yıl içinde eğitimleri için bir web sitesi ve UİB Akademi olarak gerek duyuru yapılması gerekse aktif olarak üyelerinin eğitim önerilerini iletebilmesi için bir portal oluşturmayı da hedefliyor. UİB ayrıca uzman kişilerin kısa sunumları ve görüşlerinin yer aldığı bir platform oluşturmayı da planlıyor.