Yenilikçi Projeler Birbirleriyle Yarıştı Deva Partisi’nden Bir İlk Daha: ’Yarına Atılım Hackathon’u

Daha önce dijital dönüşüm hamlesi için atılacak adımları içeren Yarına Atılım Eylem Planı’nı açıklayan, ilk kez NFT (değiştirilemez token) hediye eden ve Metaverse evrenine giren ilk parti olan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi son olarak İstanbul’da ’Yarına Atılım Hackathon’unu düzenledi.

Daha önce dijital dönüşüm hamlesi için atılacak adımları içeren Yarına Atılım Eylem Planı’nı açıklayan, ilk kez NFT (değiştirilemez token) hediye eden ve Metaverse evrenine giren ilk parti olan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi son olarak İstanbul’da ’Yarına Atılım Hackathon’unu düzenledi. 30’dan fazla takımın başvurduğu ödüllü proje maratonunun final etabında yenilikçi politika önerileri birbiriyle yarıştı.

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, İstanbul’da ’Yarına Atılım Hackathon’u düzenledi. 30’dan fazla takımın başvurduğu, 10 takımın finalde yarıştığı hackathonda, proje takımları bir günlük proje maratonunda yenilikçi politika önerilerini sundular. 

 

Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı ve İstanbul İl Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte; ’Kamuda Dijital Dönüşüm’, ’Sektörlerin Dönüşümü’, ’Altyapı/ Regülasyon/ Siber Güvenlik’ ve ’Yeni Teknolojiler’ temalı projeler birbiriyle yarıştı. 

 

Ali Babacan: ’En iyi ben bilirim diyenler ülkemize katkı sağlayamaz’

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da video mesaj aracılığıyla hackathona katılarak katılımcıları selamladı. Babacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

”Girişimcilik, teknoloji ve dijital dönüşüm bugün tüm dünyanın en önem verdiği konuların başında yer alıyor. Biz de ülkemizde bu konularda gerçek anlamda politika geliştirmeyi çok önemsiyoruz ve bunun için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Dijitalleşen dünyayı yakalamak, seçeceğimiz belli alanlarda sıçrama yaparak dünyanın da önüne geçmek ve böylece yarına atılım yapmak ülkemizin kalkınması ve zenginleşmesi için çok önemli.”

 

Babacan sözlerine şöyle devam etti: ”Bizler her fırsatta katılımcılığın, ortak aklın ve istişarenin önemini vurguluyoruz. ’En iyi ben bilirim’ diyenlerin, otoriter zihinlerin ülkemize hiçbir fayda sağlayamayacağını da çok iyi biliyoruz. Yeni nesil siyasetin özünde katılımcılık ortak akıl ve problem çözmenin olduğuna inanıyorum.”

 

Dalgın: ’Yeni nesil siyaset vatandaşlarımızı dinlemekten geçiyor’

 

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın ise şu açıklamayı yaptı: ”DEVA Partisi, siyaseti ülke sorunlarına çözüm getirmek ve her alanda insanların hayatını kolaylaştırmak için yapıyor. Yeni nesil siyaset, vatandaşlarımızı dinlemeyi, problemler üzerine birlikte düşünüp, beraber çözüm getirmeyi içeriyor. Yeni siyaset yapma yolunun iyi bir örneğini verdiğimiz ’Yarına Atılım Hackathon’unun ilkini İstanbul’da gerçekleştirdik. İlerleyen dönemde Anadolu’nun çeşitli illerine de damla damla yayacağız.” 

 

İlk üç takıma para ödülü

 

11 - 18 Ocak 2022 tarihleri arasında üç ila beş kişiden oluşan 30 takımın başvurduğu hackathonda, akademisyenlerden, sektör temsilcilerinden ve DEVA Partisi mensuplarından oluşan 10 kişilik mentor ekibi finale kalan 10 takımı belirledi. Mentorlar takımları ile etkinlik gününe kadar en az üçer online toplantı yaparak projeyi ve takımlarını olgunlaştırdılar. Diğer projelerin mentorları da sıkça bu online toplantılara katılarak deneyimlerini aktardılar.

 

Final etabında, toplam 32 katılımcıdan oluşan 10 finalist ekip projelerini olgunlaştırmak üzere bir araya gelip, ardından jüriye sunum yaparak önerilerini anlattılar. İlk üç takıma 8.000 TL, 5.000 TL ve 2.000 TL tutarında para ödülü verilecek.

 

Birincilik lise öğrencilerinin tarımda teknoloji kullanım projesinin

 

Yarına Atılım Hackathonu’nun Birincilik Ödülü’nün kazananı lise öğrencileri Cengiz Coşkun, Mert Şişmanoğlu ve Alp Gülgüner’den oluşan Akıllı Prospektüs Ekibi’nin çiftçilerin mobil cihazlar ve VR gözlükler aracılığı ile eğitilmelerini, bu yolla tarım ilaçları ve bitki örtüsü ile ilgili bilgilere ulaşabilmelerini amaçlayan ’Akıllı Prospektüs’ projesi oldu. İkincilik Ödülü’nü kazanan ’Dataset’ projesiyle Beyza Beşgül ve Behiç Erdem’den oluşan İTÜ Teta ekibi olurken, Üçüncülük Ödülü’ne ise Ergün Göksu, Muhammed Tuna ve Mehmet Ayverdi’den oluşan Sismik ekibinin riskli bölgelerdeki binalara yerleştirilecek cihazlar ile afetlerde kritik olan ilk 72 saatte yetkililere bilgi verilmesini amaçlayan ’Acil Durum Haberleşme Sistemi’ projesi değer görüldü.

 

Ayrıca Bilal Çelik ve Hakan Sancak’tan oluşan ’Sarıyer’ ekibi ve Alper Ecer, Mehmet Ali Yiğit ve Furkan Yer’den oluşan ’Işık Hızı’ ekibi projeleri ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldüler.

 

Jüride ise DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, start-up girişimcisi Alican Bulunur, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı ve dijital medya girişimcisi Onur Avcı, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı Hukuk Politikaları Başkanı Av. Zerrin Baysal, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı ve yazılım girişimcisi Serkan Özgöz yer aldı.

 

Metaverse’e giren ilk parti olmuştu

 

DEVA Partisi daha önce, Türkiye’nin dünyada oyun kurucu olması için gerekli dijital dönüşüm adımlarını içeren yol haritasını ve partinin gelecek vizyonunu içeren Yarına Atılım Eylem Planı’nı kamuoyu ile paylaşmıştı. Türkiye’nin Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı’na sahip tek partisi olan DEVA Partisi, yine bir ilki gerçekleştirerek Yarına Atılım Eylem Planı hatırası olarak NFT (Değiştirilemez Token) hediye etmişti. Ardından partinin Ankara, Çankaya’daki genel merkezini sanal evrene taşıyarak, Metaverse’e ilk giren parti olmuştu. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri