Shanghai dünyanın endüstriyel robot üretim üssü oldu

2020’de otomobil sektöründeki gerileme ve yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının etkisiyle Shanghai’nin endüstriyel robot üretiminde düşüş görülürken bazı şirketlerin ise krizi fırsata çevirdiği ifade edildi.Çin’de...

Yayınlanma:
Shanghai dünyanın endüstriyel robot üretim üssü oldu

2020’de otomobil sektöründeki gerileme ve yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının etkisiyle Shanghai’nin endüstriyel robot üretiminde düşüş görülürken bazı şirketlerin ise krizi fırsata çevirdiği ifade edildi.

Çin’de üretilen endüstriyel robotların üçte birinin Shanghai’de imal edildiği belirtildi.

2020’de endüstriyel robot alanında gerileme yaşanırken, hizmet robotlarına talepte büyük artış görüldü. Bu süreçte tıp, ticaret ve eğitim gibi alanlarda kullanılacak birçok yeni robot geliştirildi.

Wuhan’da yalnızca bir haftada inşa edilen ülkenin ilk akıllı kabin hastanesinde tıbbi robotlar, devriye robotları, dezenfeksiyon robotları, ulaşım robotları ve sıcaklık ölçüm robotları 24 saat boyunca çevrim içi çalıştı.

Shanghai Robot Endüstrisi Derneği Başkanı Dai Liu, önümüzdeki on yılda Çin’de yapay zekâ teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte hizmet robotlarının gelişmesinde de altın döneme girileceğini belirtti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet