Şirketlerin İhtiyaçlarına Özel Veri ve Raporlama Ürünleri LinkteraLABS’ten

Şirketlerin dijital dönüşümünde 10 yılı aşkın süredir yanlarında olan Linktera’nın başarısının arkasında LinkteraLABS’in Ar-Ge gücü var.

Yayınlanma:
Şirketlerin İhtiyaçlarına Özel Veri ve Raporlama Ürünleri LinkteraLABS’ten

Şirketlerin dijital dönüşümünde 10 yılı aşkın süredir yanlarında olan Linktera’nın başarısının arkasında LinkteraLABS’in Ar-Ge gücü var. LinkteraLABS’te bugüne kadar Hazine Yönetimi, Dijital Bankacılık, Risk Yönetimi ve Ödeme Sistemleri alanlarında 6 özel ürün üretildi. 3 ürünün hayata geçirilmesi için ise çalışmalar devam ediyor. Finansal Konsolidasyon ve Bilanço Analitiği alanında hayata geçirilen Finsolidate ürünü, birden fazla iştirağa sahip firmaların ve holdinglerin kullandığı özel çözümler arasına girdi.  Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini ve teknoloji ihracatı ile yerli ürünleri dünyayla tanıştırmak istediklerini anlatan Linktera CEO’su Taşkın Aksoy, “LinkteraLABS’teki çalışmalarımızla SpineX, Finsolidate ve Yasal Raporlama Platformu BRM gibi daha nice ürünü kullanıma alarak, global yürüyüşümüzü aralıksız olarak sürdüreceğiz” dedi. 

 

Teknoloji İhracındaki Çıtayı Yükseltiyoruz

Finans ve bankacılık sektörü başta olmak üzere medya, ulaşım, lojistik, e-ticaret ve kamuya kadar 50’den fazla müşterisine 10 yılı aşkın zamandır uçtan uca dijital dönüşüm ve danışmanlık hizmeti veren Linktera’nın CEO’su Taşkın Aksoy,  Ar-Ge çalışmalarına oldukça önem verdiklerini ve bu alana önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtirken, “Bugüne kadar 1000’e yaklaşan projemizden edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri, LinkteraLABS çatısı altında ve tamamen bir start-up mantığıyla ürünleştirmeye aktardık. Bir taraftan çalışanlarımız girişimcilik içgüdülerini desteklerken diğer yandan gelirlerimizin büyük kısmını ürün yatırımına kaydırmaya devam ediyoruz” dedi. 2020 yılından beri Dubai’de açılan ofislerini HUB olarak kullandıklarını belirten Aksoy, “Yurt dışındaki şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarında yanında olmak üzere çıktığımız bu yolda gücümüzü LinkteraLABS ekibinin ortaya koyduğu özel ürünlerden alıyoruz. Amacımız teknoloji ihracatındaki çıtayı yükseltmektir” ifadelerini kullandı. 

 

22 Proje Tamamlandı, 34’ü ise Yolda

Linktera’nın 200’ü aşkın her biri kendi alanında uzman ekibinin aynı zamanda birer start-up yöneticisi mantığı ile hareket ettiğini ve LinkteraLABS’teki Sınırsızlar Kulübü’nde birer girişimci olarak ürün ile hizmet geliştirdiğini anlatan Aksoy, şu bilgileri verdi: 

 

“Birçok alanda faaliyet gösteren markalara terzi dikimi usulü ile uçtan uca dijitalleşme çözümleri üretiyoruz. Bu noktada SAS ürünlerini kullandığımız kadar LinkteraLABS’te Ar-Ge ekibimiz tarafından hayata geçirilen ürünlerimizi de devreye alıyoruz. Bugüne kadar LinkteraLABS’te üretilen projelerden altısı tamamlanarak müşterilerimiz için hizmete alındı. Yeni 6 projenin Ar-Ge çalışmaları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanırken, beş proje için daha bakanlığa onay başvurusu yapıldı. Bunun yanında üç yeni proje daha Linktera tarafından yatırım kapsamına alındı. Bunun yanında tüm çalışanlarımız da LinkteraLABS Sınırsızlar Kulübü’nde birer girişimci mantığı ile fikirlerini ürünlere dönüştürerek Ar-Ge ekibimiz ile birlikte çalışıyor.”

 

Finsolidate ile Tüm Veri Tek Platformda

LinkteraLABS’te yaratılan Konsolidasyon ve Bilanço Analitiği ürünü Finsolidate, şirketlerin son dönemde en çok tercih ettiği ürünler arasında yer aldı. Finsolidate ile birden fazla iştiraki olan firmalar ve holdingler, tek bir platform üzerinden tüm finansal verilerini topluyor, yüksek veri kalitesi ve doğruluk oranı ile raporlama yapabiliyor ve böylece tüm verileri farklı kanal ve yöntemlerle konsolide etme imkanı buluyor. Öte yandan Finsolidate ürünü sayesinde raporlama ve notifikasyon, kullanıcı bilgilendirme ile hatalar en aza indirildiği için verimlilik artıyor, hızlı uyarlanabilen veri modelleri ile dinamik veri işlevselliği kazanılıyor.  

 

Ürünümüz Güvenle Kullanılıyor 

Finsodilate ürününün çalışma dünyası tarafından çok sevildiğini dile getiren Linktera CEO’su Taşkın Aksoy “Finsolidate ürünümüzü ilk olarak 28 farklı iştiraki bulunan büyük bir holding için tasarlamıştık ve şu anda dördü büyük holding, ikisi de banka olmak üzere altı yeni müşterimize konumlandırılması konusunda son aşamalara gelmiş durumdayız.” dedi. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet