TARSİM TÜİK’TEN BETER ÇIKTI!

SERALARINI HORTUM VURAN ANTALYALI ÇİFTÇİ İSYAN ETTİAntalya’nın Serik ilçesinde geçen çarşamba günü hortumun vurduğu seralarda oluşan zararı tazmin etmesi beklenen TARSİM’in ödemeleri hesaplarken poliçelerin imzalandığı...

Yayınlanma:
TARSİM TÜİK’TEN BETER ÇIKTI!

SERALARINI HORTUM VURAN ANTALYALI ÇİFTÇİ İSYAN ETTİ

Antalya’nın Serik ilçesinde geçen çarşamba günü hortumun vurduğu seralarda oluşan zararı tazmin etmesi beklenen TARSİM’in ödemeleri hesaplarken poliçelerin imzalandığı tarihteki fiyatları dikkate alacağı ortaya çıktı. İddia CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer tarafından dile getirildi. CHP’li Özer, “Ziyaret ettiğimiz çiftçilerin bize anlattıklarını göre TARSİM görevlileri hasar tespit çalışmaları sırasında bu insanlara poliçeleri imzaladıkları tarihteki fiyattan yani 8-9 ay önceki fiyattan tazminat ödeneceğini söylemiş. Çiftçiler poliçeyi imzalarken TARSİM’in bu hesaplamadan söz etmediğini söylüyor. Eğer hesap gerçekten bu şekilde yapılırsa, TÜİK’in bile enflasyon oranı hesaba katılmazsa TARSİM çiftçiye hançeri saplamış olur. Konuyla ilgili bir açıklama yapılmasını, bu hatanın düzeltilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE BU GAREZİN SEBEBİ NE?

TARSİM’in kanunen tarım sektörünü tehdit eden riskleri teminat altına alması, üreticinin uğrayacağı zararların tazmin edilmesini sağlaması gerektiğini belirten Özer, şöyle devam etti:

“Yıkılan seraları gördük. Ne demiri ne plastiği kullanılabilir. Her şeyin sıfırdan yapılması gerek. Bugün bir dönüm seranın maliyeti 200-250 bin lirayı buluyor. TARSİM bu insanlara 8-9 ay önceki fiyattan tazminat öderse bu insanlar üretime dönemez. Poliçenin yapıldığı tarihte 8 lira olan demir bugün 16 lira, 25 lira olan plastik ise bugün 55 lira. Seradaki hurda bile 8 lira ediyor. Daha fazla ama TÜİK bile son ÜFE oranını %105 olarak açıkladı. Yani TARSİM, TÜİK’ten beter çıktı! Ülkedeki her şeyin fiyatı dolara bağlı artarken, yatırım hesapları bile kur korumalı mevduata uyarlanmışken çiftçiye olan bu garezin sebebi nedir? Zaten krediler ve tarımsal girdi borçları ile mücadele eden çiftçi niye bu kadar mağdur ediliyor?”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet