Tatilciler Termal Suları Tercih Ediyor

Sonbaharın gelmesiyle birlikte termal sulara ilgi arttı. Kaya İzmir Thermal&Convention Genel Müdürü İsa Erdem, termal otellerin sonbaharda dinlenmenin ve yenilenmenin adresleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.Tarihte...

Yayınlanma:
Tatilciler Termal Suları Tercih Ediyor

Sonbaharın gelmesiyle birlikte termal sulara ilgi arttı. Kaya İzmir Thermal&Convention Genel Müdürü İsa Erdem, termal otellerin sonbaharda dinlenmenin ve yenilenmenin adresleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Tarihte Agamemnon Kaplıcaları olarak geçen ve antik dönemlerden bugüne iyileştirici termal suyuyla ünlü bir kaplıca merkezi olarak kabul edilen Balçova bölgesinin, termal suyun sahip olduğu zengin mineral yapısı ve içerdiği az miktardaki radyoaktivite ile birçok rahatsızlığa şifa olduğunu belirten İsa Erdem,’’ Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların bilinçlenmesinde de artış oldu. Termal suyun ne demek olduğunu, nelere iyi geldiğini, sağlık açısından ne kadar önemli olduğu hakkında daha da bilinçlendiler. Özellikle sonbahar ve kış tatil dönemlerini termal otellerde geçirmeyi tercih etmeye başladılar’ dedi

TERMAL TEDAVİ

Açık ve kapalı olmak üzere iki adet termal havuza sahip olduklarını ayrıca bay- bayan termal jakuzilerle termal su hizmeti verdiklerini sözlerine ekleyen genel müdür İsa Erdem,’’ Otelimiz bünyesinde yer alan kaplıca ve kür merkezinde konuklarımıza termal suların mucizevi şifasını yaşatıyoruz. Yerli turistin yanı sıra Norveç, İrlanda başta olmak üzere İngiltere, Almanya, Hollanda, Japonya gibi dünyanın birçok ülkesinden turist, en önemli jeotermal kuşağı üzerinde yer alması nedeniyle otelimizi ve bölgemizi tercih ediyor’ ’dedi. Erdem, doğadan şifa fışkırıyor ve biz de kaya termal otel olarak en doğru şekli ile şifayı sunmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Erdem, ayrıca oteldeki termal sulardan faydalanarak yapmış olduğu tedaviler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Termal suyun başlıca iyi geldiği rahatsızlıklar;

Astım, bronşit, alerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir.

Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında,

Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda,

Felç, ameliyat sonrası hareket bozukluğu, çocuk felci gibi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır.

Mide rahatsızlıkları, obezite, insülin direnci, karaciğer yetmezliği, gut gibi mide bağırsak problemi yaşayanlarda tedaviyi destekleyici olduğu bilinir.

Böbrek taşı, idrar yolları enfeksiyonları, prostat gibi böbrek ve idrar yolları rahatsızlıklarında faydalıdır.

Kadın doğum hastalıkları, iltihap, kısırlık gibi tedavilerde çok iyi sonuçlar alınmaktadır.

Termal sular aynı zamanda sinir bozukluğu, stres gibi Nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet