Apple, Android için Beeper Mini Uygulamasını Engelledi

Apple, Android kullanıcılarının iMessage'a erişimini sağlayan Beeper Mini uygulamasını engelledi. Uygulama, güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle çalışmaz hale geldi.

Yayınlanma:
Apple, Android için Beeper Mini Uygulamasını Engelledi

Birkaç gün önce piyasaya sürülen Beeper Mini uygulaması, Android telefon sahiplerine iMessage servisini kullanma olanağı sunuyordu. Ancak Apple, uygulamanın güvenlik ve gizlilik açısından riskler taşıdığını belirterek, Beeper Mini'nin kullandığı teknikleri analiz etti ve uygulamanın çalışmasını durduracak önlemler aldı.

Beeper Mini Çalışmıyor

Beeper Mini, kullanıcıların iMessage'ı aylık 1.99 dolar karşılığında kullanmalarını sağlıyordu. Ancak geçtiğimiz hafta sonu Reddit kullanıcıları, uygulamanın artık çalışmadığını bildirdiler. Kullanıcılar, uygulamayı açtıklarında "Sunucuda arama başarısız oldu: arama isteği zaman aşımına uğradı" şeklinde bir hata mesajıyla karşılaştıklarını ifade ettiler.

iOS 17 ve Yeni iMessage Özellikleri

Bu olaylar, Apple'ın iOS 17 ile sunacağı yeni iMessage özelliklerinin duyurulduğu bir zamanda gerçekleşti. iOS 17'in getireceği yenilikler, kullanıcıların deneyimlerini zenginleştirmeyi vaat ediyor.

Beeper'dan Açıklama

Beeper şirketinin bir temsilcisi Reddit'te yaptığı açıklamada, "Beeper Mini tarafında bir kesintiyle uğraşıyoruz. Bunun farkındayız ve şimdiden düzeltmeye çalışıyoruz" dedi.

beeper-mini-1.jpeg

Apple Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü Nadine Haija, konu hakkında yaptığı açıklamada, iMessage'a erişimi sağlayan teknikleri engellediklerini ve bunun kullanıcıları koruma adımı olduğunu belirtti. Apple, ürünlerini ve hizmetlerini sektör lideri gizlilik ve güvenlik teknolojileriyle geliştirdiğini vurguladı.

Apple'ın bu adımı, farklı görüşleri de beraberinde getirdi. Bazı kullanıcılar ve uzmanlar, Apple'ın bu hamlesini desteklerken, bazıları ise eleştirdi. ABD Senatörü Elizabeth Warren, büyük teknoloji şirketlerinin rakiplerini ezerek pazar hakimiyetlerini koruduğunu belirterek bu durumu eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet