Apple Büyük Adımı Attı! M3 ve M3 Pro İşlemcili MacBook Pro’lar Tanıtıldı!

Apple'ın "Scary Fast" etkinliği, teknoloji dünyasında büyük bir heyecanla beklenmekteydi ve tanıtım etkinliği resmen başladı. Bu etkinlikte tanıtılan M3 Pro işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri, Apple hayranları ve teknoloji meraklıları arasında büyük ilgi uyandırdı.

Yayınlanma:
Apple Büyük Adımı Attı! M3 ve M3 Pro İşlemcili MacBook Pro’lar Tanıtıldı!

Apple'ın MacBook Pro serisi, profesyonel kullanıcılar ve yaratıcı profesyoneller için güçlü bir bilgisayar deneyimi sunma konusunda öne çıkmakta. M3 Pro işlemci ile güçlendirilen bu yeni modeller, MacBook Pro serisinin sınırlarını daha da zorlayacak gibi görünüyor. Apple, yeni ürünleri ile oldukça konuşulacak.

M3 ve M3 Pro İşlemcili MacBook Pro’ya Dair Önemli Detaylar ve Fiyat Bilgileri

Apple'ın merakla beklenen "Scary Fast" etkinliği sonunda başladı ve etkinlikte en büyük dikkat çeken yenilik, M3 ve M3 Pro işlemcili 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin tanıtılması oldu. Bu yeni Mac modelleri, teknoloji dünyasını heyecanlandırmayı başardı.

M3 ve M3 Pro işlemciler, bu yeni MacBook Pro modellerine güç sağlayan anahtar özelliklerden biri. M3 Pro işlemcisi, 12 çekirdekli bir CPU ve 18 çekirdekli bir GPU ile donatılmış, bu da daha yüksek performans vaat ediyor. Apple'ın iddiasına göre, M3 Pro işlemcisi M2 Pro'ya göre yüzde 20, M1 Pro'ya göre ise yüzde 40 daha hızlı. M3 işlemcisi de dört performans çekirdeği ve dört verimlilik çekirdeği içeren 8 çekirdekli bir işlemci sunuyor. M3 işlemcisi, M1'den yüzde 35 ve M2'den yüzde 20 daha hızlı olduğu söyleniyor. Bu yeni işlemciler, MacBook Pro'da daha hızlı ve verimli işlemler yapmanızı sağlayacak.

Apple, bu yeni MacBook Pro modellerinde bellek (RAM) kapasitesini de artırmış durumda. M3 Pro sürümünde 36 GB'a kadar birleşik bellek ve 200 GBps bellek bant genişliği bulunurken, M3 sürümünde ise 24 GB'a kadar RAM desteği sunuluyor. Bu da daha fazla çoklu görev yapma ve daha büyük projelerle çalışma olanağı sunmakta.

Ekran tarafında, yeni MacBook Pro modelleri Liquid Retina XDR ekranıyla tanıdık bir görüntü sunacak. Yüksek dinamik aralığa (HDR) sahip bu ekranlar, 1000 nit sürekli parlaklık ve 1600 nit maksimum parlaklık sunmakta. SDR içerikler için ise 600 nit'e kadar parlaklık sağlar.

Türkiye fiyatlarına gelince, M3 çipli 14 inç MacBook Pro 63 bin TL civarından başlayan fiyatlarla sunulurken, M3 Pro çipli MacBook Pro yaklaşık 79 bin TL'den başlayan fiyatlarla eğitim indirimi ile satışa sunulacak. 16 inç MacBook Pro ise 95 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve eğitim indirimi ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet