Google’ın Yeni Özelliği Güvenlik Açısından Büyük Önem Taşıyor!

Google, dünya genelinde pek çok kişi tarafından en çok kullanılan arama motoru olarak biliniyor. Ancak Google’ın bütün özellikleri herkes tarafından bilinmiyor. Google Arama, bilgi temizleme özelliği sunuyor. Bu özellik, gizliliğiniz ve güvenliğiniz için oldukça önemli.

Yayınlanma:
Google’ın Yeni Özelliği Güvenlik Açısından Büyük Önem Taşıyor!

Popüler arama motoru Google, sürekli olarak kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. Bu özellikler genellikle geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından bilinse de Google'ın internetteki kişisel bilgilerinizi silmenize olanak tanıyan gizli bir özelliği bulunuyor. Bu özellik, pek çok açıdan büyük avantajlar sunuyor. Özellikle de gizlilik ve güvenlik açısında bu özellik, büyük önem taşıyor diyebiliriz.

Bu Özellik Nasıl Kullanılıyor?

Google Arama Bilgi Temizleme özelliği, yalnızca Google Arama sonuçlarındaki kişisel bilgilerinizi kaldırmanıza yardımcı oluyor. Özellikle adres, ad veya telefon numarası gibi kişisel bilgilerinizi arattığınızda, Google'dan şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun nedeni, bu tür bilgilerin internet üzerinde dolaşması diyebiliriz. Ancak Google, internetteki kişisel bilgilerinizi silmenize yardımcı olan özel bir işleve sahip.

Google'ın bu yeni ve önemli özelliği, kişisel bilgilerinizi içeren sonuçları tespit ettiğinde sizi uyarır ve bu sonuçları kaldırmanız konusunda yardımcı olur. Ancak Google, bu bilgileri internetten kaldırmaz. Yalnızca Google Arama sonuçlarından temizler. Bu özellik sayesinde ise kişilerin bilgilerinizi bulması daha da zorlaşır.

Google’ın güvenlik ile ilgili olan bu önemli özelliği şu anda henüz Türkiye'de desteklenmiyor. Ancak yakın bir tarihte Türkiye’de de bu özelliğin kullanıma açılması bekleniyor. Özelliğin nasıl kullanıldığını merak edenler için yapılması gerekenleri şu şekilde açıklayabiliriz:

İlk olarak Google hesabınız ile oturum açmanız gerekiyor. Ardından tarayıcınızın adres çubuğuna "myactivity.google.com/results-about-you" adresini yazın ve Enter tuşuna basın. Buradan "İncelenecek sonuçlar"ı seçmeniz gerekiyor. Bu seçenek, kişisel bilgilerinizin Google Arama sonuçlarında nasıl göründüğünü kontrol etmenize olanak tanır. Burada"Başlat" seçeneğine tıklayın ve ardından iki kez "İleri" düğmesine basın. Karşınıza kişisel bilgilerinizi girmeniz gereken bir alan çıkacaktır. Bu alana adınızı, soyadınızı, adresinizi veya telefon numaranızı girebilirsiniz. Bu bilgilerinizi doğrulayın. Daha sonra, bilgilerinizle ilgili bir sonuç çıktığında nasıl bilgilendirilmek istediğinizi tercih edin. Bu noktada e-posta yoluyla bilgilendirilmeyi seçebilirsiniz. Son aşamada ise "İnceliyoruz" yazan bir pencere karşınıza çıkacaktır. Bundan sonra ise Google'dan bildirim beklemeniz gerekiyor. Google, işlemi tamamladığında size sonuçlar hakkında bilgi verecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet