Huawei HarmonyOS Şimdi De İnsansı Robot İle Gündemde

Huawei, son teknoloji ürünü olan insansı robotunu tanıttı ve bu robot, şirketin geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Aelos adını taşıyan bu robot, Çin'de kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Yayınlanma:
Huawei HarmonyOS Şimdi De İnsansı Robot İle Gündemde

Aelos, sadece bir robot değil, aynı zamanda kullanıcıların stres düzeylerini takip edebilen özel bazı özelliklere de sahip. Huawei'nin HarmonyOS işletim sistemi, robotun performansını artırmak ve kullanıcıya daha zengin bir deneyim sunmak için tasarlandı. Aelos'un insan benzeri hareket kabiliyetleri ve gelişmiş yapay zeka özellikleri, kullanıcılarla etkileşim kurma konusunda çeşitli olanaklar sunuyor. Bu robot, günlük görevleri yerine getirebilmekte, bilgi sağlamakta ve eğlenceli etkinliklere katılabilmekte.

Aelos Pek Çok Farklı Görevi Yerine Getirebiliyor

Çinli teknoloji şirketleri, yerel yazılımların robot teknolojisindeki rolünü artırmak için önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Huawei'nin HarmonyOS işletim sistemini temel alan Shenzhen Kaihong Technology ve Leju Robot, sektöre yön verecek türden bir adım attı. Aelos adını taşıyan insansı robotu ile dikkat çeken bu şirketler, HarmonyOS kullanımı ile büyük merak uyandırıyor.

İnsansı robot Aelos, kan basıncını ölçebilen özelliklere de sahip olarak tanıtıldı. Shenzhen Kaihong Technology ve Leju Robot tarafından geliştirilen bu robot, şu anda Çin pazarında satışa sunulmuş durumda. Aelos, özellikle eğitim, sağlık ve endüstriyel hizmetler alanında kullanılmak üzere tasarlanmış.

harmonyos-insansi-robot-aelos2.jpg

Aelos, "öğretim asistanı" olarak görev yapacak insansı robot, çevresini algılamak için çeşitli sensörler kullanmakta. Aelos ayrıca çift kamera sistemine sahip. Ayrıca robot, STM32 ve RK3568 çipleri tarafından güçlendirilmiş. Şirketin verdiği bilgilere göre, Aelos, insan-robot etkileşimi için gelişmiş yeteneklere sahip bir şekilde dizayn edildi.

Aelos'un diğer robotlardan ayıran en önemli özelliklerden biri ise Huawei'nin geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini kullanması. Bu açık kaynaklı işletim sistemi, gelişmiş güvenlik, özelleştirme ve farklı cihazlar arasında uyumluluk sağlayarak dikkat çekiyor. Açık kaynak olması, geliştiricilere Aelos'un işlevlerini özelleştirme ve genişletme imkanı tanımakta.

Shenzhen Kaihong CEO'su Li Wang, HarmonyOS'i Huawei ile iş birliğiyle seçtiklerini ve bu entegrasyonun, Aelos'un akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar gibi farklı cihazlarla çok yönlü uygulamalarda kullanılmasını sağlayacağını ifade etti. 17 farklı şekilde kullanılabileceği belirtilen Aelos'un, eğitim, sağlık ve endüstri alanlarında çeşitli rollerde yardımcı olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet