Instagram'da yapay zeka dönemi başlıyor!

Meta yaptığı açıklamada Instagram'da, görüntü düzenleme ve çıkartma tasarımına odaklanan yapay zeka döneminin başlayacağını bildirdi. Görüntüler üzerinde yapılacak olan "yeniden biçimlendirme" ve "arka plan" değiştirme özelliklerinin test sürecinde olduğunu söyleyerek çıkış tarihi vermedi.

Yayınlanma:
Instagram'da yapay zeka dönemi başlıyor!

Son zamanların çok konuşulan yeniliklerinden yapay zeka artık hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. ChatGPT ile başlayan bu serüven birçok alana geldiği gibi popüler sosyal medya uygulaması Instagram'da da yerini alıyor. Teknoloji devi Meta, Instagram için görüntü düzenleme ve çıkartma tasarımına odaklanan yenilikçi yapay zeka tabanlı özellikler tanıttı.

FOTOĞRAF EFEKTLERİ

Yeni özellikle son derece gelişmiş üretken yapay zeka filtresine benzeyen 'yeniden biçimlendirme' aracı Instagram'da yer alacak. Bu araç, kullanıcılara mevcut fotoğraflarını çeşitli görsel stillere dönüştürme olanağı tanıyacak.

Kullanıcılar, arzu ettikleri spesifik görünümü ve ambiyansı ifade etmek amacıyla 'suluboya' gibi açıklamalar veya 'dergi ve gazetelerin yırtık kenarlarından yapılmış kolaj' gibi daha karmaşık istemler sunarak görüntüler oluşturabilecek.

123.jpg

SANAL YEŞİL PERDE

Öte yandan Meta, sanal bir yeşil ekran işlevi görecek şekilde üretken yapay zekanın gücünden yararlanan 'arka plan' adlı başka bir yenilikçi aracı da gösterdi. Bu araç sayesinde ise kullanıcılar, 'Beni çarpıcı bir kutup ışıkları arka planına yerleştir' gibi istemleri girerek görüntüleri anında istenen arka plana dönüştürebilecekler.

Meta, Instagram'da "yeniden biçimlendirme" ve "arka plan" özelliklerin test sürecinde olduğunu söyleyerek çıkış tarihi vermedi. Ancak kullanıcılara bu heyecan verici araçların yakın gelecekte tanıtılacağına dair güvence verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet