iPhone'larda Flipper Zero Açığı Kapatıldı

Apple'ın iOS 17.2 güncellemesi, iPhone'larda Flipper Zero cihazının sebep olduğu güvenlik açığını kapattı. Bu cihaz, diğer cihazlarla etkileşim kurarak iPhone'larda kilitlenmelere neden olabiliyordu.

Yayınlanma:
iPhone'larda Flipper Zero Açığı Kapatıldı

Flipper Zero, şirin bir tasarıma sahip olmasına rağmen, ciddi güvenlik tehditleri oluşturan bir hack cihazı olarak biliniyor. Wi-Fi ve Bluetooth aracılığıyla diğer cihazlarla bağlantı kurabilen bu cihaz, özellikle iPhone'lara yönelik bir dizi güvenlik açığını kullanabiliyor. iOS 17.2 güncellemesi öncesinde, Flipper Zero iPhone'larda kilitlenmelere sebep olan bir açığı kullanıyordu.

Flipper Zero'nun iPhone'lara Etkisi

Flipper Zero'nun iPhone'lara olan etkisi, cihazların yoğun bir şekilde işlem yapmasına ve sonuç olarak kilitlenmesine neden oluyordu. Cihaz, Apple TV uygulamalarını ve klavye işlevlerini aşırı kullanarak iPhone'ları yoruyor ve kilitlenmelerine neden oluyordu. Ayrıca, 30 metre çapındaki tüm iPhone'lara DoS saldırıları yaparak bu cihazların işlevselliğini etkiliyordu.

ios-17-2-guncelleme-yayinlandi-1-1536x806.jpg

iOS 17.2 Güncellemesinin Önemi

iOS 17.2 güncellemesi, iPhone'lardaki bu güvenlik açığını kapatarak kullanıcıları koruma altına aldı. Güncelleme ayrıca, kullanıcıların "kişisel, gizli günlük" tutmalarını sağlayan Journal uygulamasını ve iPhone 15 serisi için “Action Button”a eklenen yeni özellikleri de içeriyor. Bu güncelleme, teknolojinin hızla değişen dünyasında güvenlik ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına önemli bir adım olarak görülüyor. iOS 17.2'nin detaylı incelemesi ve tüm yenilikleri için Apple'ın resmi internet sitesine başvurulabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet