iQOO Z8 Global Versiyonu Tanıtıldı

Çinli teknoloji devi iQOO, Z8 serisinin global versiyonunu resmi olarak tanıttı.

Yayınlanma:
iQOO Z8 Global Versiyonu Tanıtıldı

Üstün özellikleri ve uygun fiyatıyla dikkat çeken iQOO Z8, Android 13 işletim sistemi, güçlü performans, etkileyici kameralar, uzun pil ömrü ve hızlı şarj özelliği sunuyor. Global pazarda büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Çinli teknoloji devi iQOO'nun, Çin pazarında tanıttığı Z8 serisinin global versiyonu resmi olarak kendini gösterdi. Z8 ve Z8x modelleriyle dikkat çeken iQOO, bütçe dostu fiyatı ve üstün teknik özellikleriyle beğeni topluyor. Özellikle Google Play Console'da yer alması, global pazara giriş yapacağı sinyallerini veriyor.

Teknik Özellikler ve İşletim Sistemi

iQOO Z8, V2314A model numarasıyla global pazarda yer alacak. Bu model numarası, Çin versiyonuyla aynı. Cihazın Android 13 tabanlı bir işletim sistemiyle geleceği biliniyor. Full HD+ çözünürlüğe ve 1080 x 2388 piksel ekran özelliklerine sahip.

iqoo-z8x-qqvq-cover-1cid-cover.webp

Güçlü Performans

Telefonun performansında ise Mediatek Dimensity 8200 yonga seti ve Mali-G610 GPU bulunuyor. 12 GB RAM kapasitesi, hızlı ve kesintisiz bir kullanım vaat ediyor. Bu güçlü performans etkisi sayesinde kullanıcıları istedikleri deneyimleri sunacağa benziyor.

Kamera Yetenekleri

iQOO Z8'in kamera özellikleri de etkileyici. Arka tarafta 64MP ana kamera ve 2MP derinlik sensörü bulunuyor. Ön tarafta ise 16MP'lik bir kamera yer alıyor ve 1080p video çekme yeteneği sunuyor. Bu kamera sistemi sayesinde, ekstra bir cihaza ihtiyacınız kalmayacağına eminiz.

Uzun Pil Ömrü ve Hızlı Şarj

Telefonlarda belki de en fazla yaşanan sıkıntılardan birisi pil ömrü ve şarj sıkıntısı. Bu cihaz 5000mAh batarya kapasitesi, uzun süreli kullanım sağlıyor. Ayrıca 120W hızlı şarj özelliğiyle cihazın hızlıca şarj edilmesi mümkün.

Fiyat ve Beklentiler

Çin'de 1699 RMB (yaklaşık 235 dolar) olan iQOO Z8'in global pazarda biraz daha yüksek bir fiyatla sunulması bekleniyor, tahminlere göre fiyat 250 doların üzerinde olabilir. Ancak resmi bir açıklama henüz yapılmadı. iQOO Z8, uygun fiyatı ve güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor ve global kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet