PlayStation 5 Pro'nun Bazı Özellikleri Gün Yüzüne Çıktı!

Oyun tutkunlarının büyük bir merakla beklediği yeni PlayStation 5 varyantı hakkında heyecan verici gelişmeler ardı ardına geliyor.

Yayınlanma:
PlayStation 5 Pro'nun Bazı Özellikleri Gün Yüzüne Çıktı!

Sony'nin oyun konsolu serisindeki bu yeni modelle ilgili önemli detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. PlayStation 5 Pro adıyla anılan bu versiyon, oyunseverlerin beklentilerini karşılayacak pek çok yeni özelliği beraberinde getiriyor.

Sony'nin 2020 yılında piyasaya sürdüğü PlayStation 5'in daha gelişmiş bir versiyonunun geleceği konusundaki söylentiler gün geçtikçe artıyor. 2024'ün sonlarına doğru çıkması beklenen bu yeni konsolun, "PlayStation 5 Pro" adı altında gelmesi muhtemel olduğu konuşuluyor. Bu yeni konsolun özellikleri hakkında ise internet üzerinde pek çok sızıntı dolaşıyor.

Son dönemdeki sızıntılara göre, PS5 Pro muhtemelen AMD Ryzen Zen 2 tabanlı bir APU (Accelerated Processing Unit) kullanacak. Bu Zen 2 tabanlı CPU'nun 8 çekirdekli ve 16 izlekli (thread) bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Bu noktada, neden Sony'nin Zen 4 yerine Zen 2'yi tercih ettiği hâlâ tam olarak anlaşılamamış durumda. Ancak sızıntılara göre CPU saat hızı 4 GHz'e yükseltilmiş durumda. Bu da oyunlarda hedeflenen kare hızına ulaşmak için yeterli olabilir.

Grafik performansı açısından da PlayStation 5 Pro'dan büyük bir artış bekleniyor. Bu artışın arkasında ROP (Render Output Unit) değerinin artırılması yatıyor. Standart PS5 modelinde 64 ROP bulunuyorken, PS5 Pro modelinin 64, 96 hatta 128 ROP değerine sahip olabileceği iddia ediliyor. Bu, konsolun grafik performansının büyük oranda artacağını gösteriyor. Cihazın 16GB GDDR5 bellekle geleceği de rapor edilen diğer bir özellik.

Bu aşamada belirtmek gerekir ki, tüm bu bilgiler henüz sızıntılardan ibaret ve Sony'nin ilerleyen dönemde bu özellikleri değiştirme ihtimali bulunuyor. PlayStation 5 Pro hakkında kesin bilgiler edinmek için yeni sızıntıları ve resmi duyuruları beklememiz gerekiyor. Bu yeni modelin oyun dünyasına getireceği yenilikler ve geliştirmeler büyük bir merakla bekleniyor.

Beklenen PlayStation 5 Pro’nun geleceğine ve ortaya koyacağı özelliklerine dair en kesin bilgilerin ilerleyen günlerde geleceği de tahmin edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet