Teknoloji Liderleri Mark Zuckerberg'in Kıyamet Hazırlıkları

Meta'nın üstlendiği Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi dev platformların CEO'su Mark Zuckerberg, sahip olduğu serveti kıyamet senaryolarına karşı bir sığınak inşası için harcıyor. Zuckerberg, kişisel hazırlıklarına büyük bir önem veriyor ve dev bir sığınak projesi üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma:
Teknoloji Liderleri Mark Zuckerberg'in Kıyamet Hazırlıkları

Teknoloji liderleri, son dönemde kıyamet senaryolarına karşı hazırlıklarını artırarak dikkat çekiyor. Bu senaryolar, bazıları için uzak olsa da pek çok kişi için endişe verici olabiliyor. Özellikle ünlü teknoloji lideri Mark Zuckerberg, kıyamet senaryolarına hazırlık amacıyla Hawaii'de büyük bir sığınak inşa etme kararı almış durumda.

Zuckerberg'in Hazırlığı

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in Hawaii'nin Kauai bölgesinde 5 bin metrekarelik yeraltı bir sığınak inşa etme planı büyük ilgi çekti. Bu sığınak, Zuckerberg'in enerji, yiyecek ve su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacak. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir inşaat maliyetine sahip olması beklenen yerleşke, toplamda 270 milyon dolara mal olabilir. Ancak Zuckerberg'in bu sığınak için daha yüksek bir bütçe ayırabileceği belirtiliyor.

depophotos16788886jpg-r7jqhkge3kqr-ywgj3y1ha.jpeg

Sığınak Tasarımı

Zuckerberg'in planladığı sığınakta en az 30 yatak odası, 30 banyo ve ağaç tepelerinde bağlantılı bir düzine ağaç ev bulunması bekleniyor. Sığınakta erişilebilir kaçış yolları, ağır metal kapılar ve uyumlu duvarlar bulunacak.

Diğer Teknoloji Liderlerinin Hazırlıkları

Zuckerberg'in yanı sıra, diğer teknoloji liderleri de kıyamet senaryolarına karşı önlemler alıyor. Örneğin, OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, silah, altın, ilaçlar ve özel bir arazi ile bu duruma hazırlık yapıyor. Reddit CEO'su Steve Huffman ise motosikletler, silahlar ve cephane stokluyor. LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman da Silikon Vadisi milyarderlerinin kıyamet senaryolarına karşı yatırım yaptığını belirtmişti.

Bu önde gelen teknoloji liderlerinin kıyamet senaryolarına karşı aldıkları önlemler, dikkatleri üzerine çekiyor ve endişe verici senaryoların gerçekleşme ihtimaline karşı nasıl hazırlık yapıldığını gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet