Telegram’dan Memnun Eden Açıklama Geldi!

Telegram yeni güncellemeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Önceki ay Premium kullanıcılarına sunulan bir özellik olarak başlayan sürecin ardından, Telegram bugün “Hikayeler” özelliğini tüm kullanıcılarının erişimine açtı.

Yayınlanma:
Telegram’dan Memnun Eden Açıklama Geldi!

Bu adım, platformun genişlemesi ve etkileşimi daha da artırması açısından büyük önem taşıyor. Artık herkes, günlük deneyimlerini ve paylaşımlarını Hikayeler üzerinden daha dinamik ve eğlenceli bir şekilde paylaşabilecek. Telegram, kullanıcıların iletişimini daha da renklendirirken, bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar içeriklerini daha geniş bir kitleye kolayca ulaştırabilecekler.

Telegram, 10. yıldönümü kutlamalarıyla birlikte sunulan Hikayeler özelliğini, şirketin on yıllık geçmişinde "açık ara en çok istenen özellik" olarak nitelendirdi. Gizlilik odaklı kontroller, gönderilerin görünürlüğünü herkes, seçilen kişiler, belirli arkadaşlar veya sadece size özel şekilde düzenleme imkanı sunuyor.

Sadece Premium Kullanıcılar Değil Herkes Kullanabilecek

Facebook Messenger'daki “Hikayeler” özelliğine benzer bir yapıda, Telegram artık “Hikayeler” özelliğini herkesin kullanımına açtı. Ancak Telegram'ın bu özelliği daha özelleştirilebilir hale getirerek, paylaşılan gönderilerin izleyici kitlesini ve görünürlük sürelerini detaylı bir şekilde kontrol etmesine olanak tanıdığını görmekteyiz.

Hikayeler özelliği, Telegram kullanıcılarının gönderilerini belirli kişilerden gizlemelerine olanak sağlarken, Premium kullanıcılar ise yeni gönderiler için görünürlük sürelerini altı, 12, 24 ve 48 saat gibi seçenekler arasından seçebiliyorlar. Ek olarak, gönderi sahipleri, gönderilerini kimlerin gördüğünü gösteren bir listeye erişebiliyorlar. Ayrıca, Telegram'ın Hikayeler özelliği, telefonunuzun ön ve arka kameralarıyla eş zamanlı olarak fotoğraf veya video paylaşımına izin veren benzersiz çift kamera modu da içeriyor. Tepkiler de bu özellikler arasında yer alıyor; izleyiciler, gönderilere kalp ekleyebilir veya önceden belirlenmiş diğer "yüzlerce" tepki seçeneği arasından seçim yapabilirler.

Daha gelişmiş kontrol seçenekleri, özellikle Premium abonelere sunuluyor. Aboneler, başkalarının hikayelerini gizli modda görüntüleyebilir, ziyaret geçmişlerini gizleyebilir ve özel süre sonu seçeneklerine erişebilirler. Bunun yanı sıra, kalıcı görüntüleme geçmişi, Hikayeleri galeriye kaydetme yeteneği, "10 kat daha uzun" altyazılar ve daha yüksek günlük Hikaye payı gibi avantajlar da Premium abonelere sunulan özellikler arasında bulunuyor.

Telegram Stories özelliğinin bugün iOS ve Android uygulamalarında kullanıma sunulması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet