TikTok Yayıncılara Platform İçinde ve Dışında Daha Fazla Özgürlük Sağlıyor!

TikTok, son güncellemesiyle birlikte önemli bir değişiklikle karşımızda. Artık onaylanmış üçüncü taraf uygulamalardan doğrudan TikTok platformunda içerik paylaşmak mümkün olacak. Bu devrim niteliğindeki yenilik, yayıncıların paylaşımda daha fazla özgürlük ve esneklik kazanmalarını sağlayacak.

Yayınlanma:
TikTok Yayıncılara Platform İçinde ve Dışında Daha Fazla Özgürlük Sağlıyor!

TikTok'un duyurduğu yeni API, onaylanmış uygulamaların TikTok ile entegre bir şekilde çalışmasına imkan tanıyor. Bu sayede, içerik üreticileri artık metin, fotoğraf veya video gibi çeşitli içerikleri, TikTok'a özel bir sınırlama olmadan paylaşabilecekler. Bu, yayıncıların yaratıcılıklarını daha geniş bir perspektiften ifade etmelerine olanak sağlayacak.

Yeni API aynı zamanda TikTok'un geniş kullanıcı kitlesiyle etkileşim kurma ve içeriği daha fazla kişiye ulaştırma potansiyelini de artırıyor. Bu, içerik üreticileri için büyük bir avantaj, çünkü paylaşımları daha geniş bir kitleye ulaşabilir ve potansiyel olarak daha fazla etkileşim alabilirler.

Yayıncılar İçin Artık Sınır Kalmayacak

TikTok'un Share to TikTok adlı uzantısının sunduğu yeni özellik, platform içi ve dışındaki oluşum süreçlerini kolaylaştırmak için çeşitli kaynaklar ve araçlar sunarak dikkat çekiyor. Direct Post API'nin ilk ortakları arasında Adobe, Twitch, Blackmagic Design (Davinci Resolve'un yapımcıları) ve diğerleri bulunuyor.

Bu entegrasyonlar, içerik oluşturucuların taslak oluşturmalarını, altyazıları veya hedef kitle ayarlarını belirlemelerini ve desteklenen üçüncü taraf uygulamalardan içeriklerini planlamalarını veya yayınlamalarını sağlıyor. Lansman sırasında yalnızca videoları desteklediği açıklanan bu özellik, ilerleyen dönemde fotoğraf içeriğini de destekleyecek.

TikTok'un Direct Post API'yi kullanarak içerik oluşturanlar için desteklediği üçüncü taraf yazılımlar arasında Adobe Premiere Pro, Adobe Express, CapCut (TikTok'un ana şirketi ByteDance'e ait), DaVinci Resolve, SocialPilot ve Twitch gibi popüler platformlar yer alıyor. TikTok, geliştirici ortaklarının API'yi kullanmadan önce bir denetim sürecinden geçeceklerini belirtiyor.

Adobe'nin Creative Cloud pazarlama başkan yardımcısı Deepa Subramaniam, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "İçeriği gerçek zamanlı olarak yayınlamak artık her zamankinden daha fazla bir zorunluluk haline geldi ve her düzeydeki yaratıcıların, kendilerini daha fazla verimlilikle ve kısıtlama olmadan güçlendirebilecek araçlara ihtiyacı var. TikTok için yeni Direct Post özelliği, Adobe Express ve Premiere Pro'da bulunan bu araçlarla birleşerek yaratıcıların, iş akışlarını daha fazla kesintiye uğratmadan hızla dikkat çekici içerikler oluşturmalarına olanak tanıyacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet