Whatsapp’tan Yeni Özellik Geliyor! Artık Paylaşımlara Cevap Vermek Mümkün Olacak!

WhatsApp, platformunu daha etkileşimli ve topluluk odaklı hale getirmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma:
Whatsapp’tan Yeni Özellik Geliyor! Artık Paylaşımlara Cevap Vermek Mümkün Olacak!

Bu yeni özellik, kullanıcıların “Kanallar” adı verilen gruplar içinde gönderilere yanıt verebilmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, bu “Kanallar” içinde paylaşılan gönderilere yorum yapabilecekler, böylece iletişim daha güçlü olacak.

“Kanallar”, WhatsApp'ın topluluk tabanlı içerik paylaşımını teşvik etme stratejisinin bir parçası olarak geliştiriliyor. Kullanıcılar, ilgi duydukları konularla ilgili “Kanallar”a katılarak veya kendi kanallarını oluşturarak içerik paylaşabilecekler. Bu “Kanallar”, belirli bir konu veya ilgi alanına odaklanan insanları bir araya getirme amacı taşıyor.

Yeni özelliğin, “Kanallar” içindeki gönderilere yorum yapma olanağı sunması, topluluk üyeleri arasında daha fazla etkileşim ve konuşma yaratmayı hedefliyor. Kullanıcılar, paylaşılan içeriklere daha fazla katkıda bulunabilecek, fikirlerini paylaşabilecek ve soruları yanıtlayabilecekler. Bu, Kanalların daha dinamik ve katılımcı bir deneyim sunmasını sağlayacak.

Kanallarda Yapılacak Olan Paylaşımlara Yorum Yapılabilecek

WhatsApp, son günlerde Türkiye dahil birçok ülkede kullanıma sunduğu "Kanallar" özelliği ile büyük grupların takipçilerine anlık bilgi iletişimi sağlamalarına olanak tanıyor. Şimdi ise, WhatsApp Kanalları için yeni bir güncelleme üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Bu güncelleme ile kullanıcıların, kanal sahipleri tarafından paylaşılan gönderilere yanıt verme imkanı kazanacakları belirtiliyor. Bu da platformun daha bol etkileşimli hale gelmesini sağlayacak.

Kanallar, yöneticilerin takipçilere metin, fotoğraf ve video içerikleri gönderdiği tek yönlü bir iletişim biçimi sunuyor. Ancak şu an için kullanıcılar sadece gönderilere emoji ile tepki verebiliyorlar. Yeni güncelleme ile birlikte ise gönderilere yanıt verebilme özelliği eklenecek. Ekran görüntülerine göre, yanıt verme işlemi, emoji tepkilerin yanında yer alacak ve kullanıcılar yanıt balonu ile gönderilere cevap verebilecekler. Bu yeni özellik sayesinde takipçiler, tartışmalara katılabilecek ve kanal hakkındaki düşüncelerini paylaşabilecekler.

Bu güncelleme ile birlikte, kullanıcıların telefon numaralarının görünmemesi gibi gizlilik önlemleri de alınacak. Bu da demek oluyor ki yanıtlayan kişiler anonim olarak yanıtlarını paylaşabilecekler. Ancak kanal sahibi, yanıtları gönderen kişileri görebilecek, bu da kanalı kötü niyetli katılımcılardan koruma açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Yanıt verme düğmesi şu anda geliştirme aşamasında ve henüz tüm beta test kullanıcıları tarafından kullanılamıyor, ancak çok yakın bir gelecekte kararlı sürüm için sunulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet