Xiaomi 14 Tasarımı Ve Kamerasıyla Gündemdeki Yerini Alıyor!

Xiaomi'nin yeni modeli olan Xiaomi 14, kompakt tasarımı ve kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Önceki modeli Xiaomi 13'ün halefi olarak tanıtılan bu cihaz, bir dizi önemli yükseltme ile geliyor.

Yayınlanma:
Xiaomi 14 Tasarımı Ve Kamerasıyla Gündemdeki Yerini Alıyor!

Cihazın tasarımı oldukça kompakt ve şık. Telefonun arka tarafında kare şeklinde bir kamera modülü yer alıyor. Ek olarak, Xiaomi 14, toz ve suya karşı dayanıklılık sağlayan IP68 sertifikasına ve sağlam bir metal çerçeveye sahip.

Ekran Tasarımıyla İddiasını Sürdürüyor

Ekran konusunda da iddialı olan Xiaomi 14, Xiaomi ile TCL arasındaki işbirliği sonucu geliştirilen Huaxing C8 AMOLED ekranı kullanıyor. Bu ekran 6.36 inç boyutunda, 1.5K çözünürlüğünde ve 120Hz LTPO yenileme hızına sahip olarak bizlere sunuluyor. Ek olarak 3.000 nit parlaklığa kadar da ulaşım sağlayabiliyor. Ekranın bir diğer özelliği ise; parmak izi tarayıcısı ile entegre edilmiş ve HDR 10+, HLG ve Dolby Vision gibi görüntü teknolojilerini destekliyor. Ekranın dayanıklılığını artırmak için Gorilla Glass Victus kullanılmış.

Cihaz, 16GB LPDDR5x RAM ve 1TB UFS 4 depolama seçenekleri sunar, bu da kullanıcılara geniş depolama ve hızlı performans sağlar.

xiaomi-14-tasarimi.jpg

Kamera Özellikleri Dudak Uçuklatıyor

Kamera konusunda Xiaomi 14, Leica markalı kameralarla geliyor. Ana kamera, önceki modele göre daha iyi sonuçlar sunan Vario Summilux asferik bir lense sahip. Kamera sistemi, 50MP'lik ana kamera, 50MP ultra geniş açılı lens ve 50MP telefoto lensi içeriyor. Bu kameraların odak uzaklıkları sırasıyla 23mm, 14mm ve 75mm. Diyafram açıklıkları f/1.6'dan f/2.2'ye değiştirilebiliyor. Cihazın ön kısmında ise 32MP çözünürlüğünde bir selfie kamerası bulunuyor.

Xiaomi 14 video kaydı sırasında 360 derece ses kaydı yapabilen Dolby Atmos çift stereo hoparlörlere ve 4 mikrofonlu bir ses sistemi ile geliyor.

Xiaomi 14 Fiyatı Ne Kadar?

Xiaomi 14, Siyah, Beyaz, Pembe ve Kaya Yeşili gibi çeşitli renk seçenekleri sunuyor. Fiyatlandırma ise RAM ve depolama seçeneklerine göre değişiklik gösteriyor. Temel model 8GB RAM + 256GB depolama seçeneği yaklaşık 546$ fiyat etiketine sahip. Diğer modeller ise farklı RAM ve depolama kombinasyonlarına sahip olup, fiyatları sırasıyla 4.299 CNY, 4.599 CNY ve 4.999 CNY'den başlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet