Xiaomi Kullanıcılarının Markaya Yönelik Şok İddiaları!

Son günlerde, dünyanın en popüler akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, kullanıcılarından gelen ilginç iddialarla gündemde.

Yayınlanma:
Xiaomi Kullanıcılarının Markaya Yönelik Şok İddiaları!

Xiaomi kullanıcıları, şirketin akıllı telefonlarında tartışmalı bir yazılım olan "Mintnav" hakkında önemli bir iddia ortaya koyuyorlar ve bu yazılımın Chrome tarayıcısını hedef aldığını iddia ediyorlar.

Dolandırıcılık İddiaları Gündemde

Bir Reddit kullanıcısı, "Son zamanlarda tüm Xiaomi telefonlarımda Google Chrome ana sayfamın 'Mintnav' adlı bir siteye yönlendirildiğini fark ettim. Bu site hakkında herhangi bir bilgi bulamadım, bu nedenle bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyorum. Xiaomi'den daha önce de benzer sorunlar yaşadım." şeklinde bir paylaşım yaparak bu endişe verici durumu dile getirdi.

Şikayetlerin Ardı Arkası Kesilmiyor

Bu haberin ardından birçok Twitter kullanıcısı da benzer şikayetlerde bulundu ve hatta bazıları Hindistan'ın Elektronik ve Bilgi Teknolojisi Devlet Bakanı'nı etiketledi. Mintnav hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştığımızda karşımıza çıkan bilgiler maalesef yetersizdi. Ancak "Howtoremove Guide" adlı bir siteye göre, "Mintnav, tarayıcı korsanı uygulamaları kategorisine giriyor ve doğrudan büyük bir zarara yol açmasa da günlük web tarama aktivitelerinizi ciddi şekilde rahatsız edebilir."

Kullanıcıların endişeleri elbette geçerli, ancak bu bilinmeyen programın Xiaomi telefonlarına nasıl sızdığına dair net bir bilgi yok. İlginç olan şu ki, Mintnav hakkında benzer şikayetler diğer markaların kullanıcılarından gelmedi. Bu da Xiaomi'nin bu durumla ilişkilendirilme ihtimalini akıllara getiriyor. Eğer bu iddia edilen zararlı yazılım, bir güncelleme sonrasında Xiaomi telefonlarına sızdıysa, bu olayın nasıl gerçekleştiği daha fazla incelenmelidir.

Mintnav Zararlı Yazılıma Karşı Ne Yapmalı?

Mintnav adlı bu zararlı yazılımla karşılaşırsanız, Chrome tarayıcınızın ayarlarına giderek "Ana Sayfa" bölümünden bu seçeneği devre dışı bırakabilir veya varsayılan Chrome ana sayfasını seçebilirsiniz. Xiaomi kullanıcıları, bu durumu dikkate alarak güvenliklerini gözden geçirmekte fayda var. Bu gelişmelerin ardından Xiaomi'nin açıklama yapması ve sorunun çözümü için adımlar atması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet