Terakki Vakfı Okullarından “Tchaikovsky Oyun Ağacı” Müzikali

Terakki Vakfı Okullarının Sahne İstanbul işbirliği ile gerçekleştirdiği Çocuk Müzikalleri projesinin beşincisi “Tchaikovsky Oyun Ağacı” müzikali, Terakki Vakfı Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.Terakki Vakfı Yaygın...

Yayınlanma:
Terakki Vakfı Okullarından “Tchaikovsky Oyun Ağacı” Müzikali

Terakki Vakfı Okullarının Sahne İstanbul işbirliği ile gerçekleştirdiği Çocuk Müzikalleri projesinin beşincisi “Tchaikovsky Oyun Ağacı” müzikali, Terakki Vakfı Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.

Terakki Vakfı Yaygın Eğitim Müzik Merkezimizin Sahne İstanbul ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çocuk müzikalleri projesinin beşinci yılında TERAKKİ Müzikal Oyuncularının sahnelediği “Tchaikovsky Oyun Ağacı” müzikali galası, 05 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Terakki Vakfı Kültür Merkezi K1’de gerçekleşti.

Terakki’nin Sahne İstanbul işbirliğiyle 2009 – 2010 öğretim yılında çocuklara klasik müziği sevdirmek için hazırladığı ve dramatik bir kurguyla sahneye koyduğu ilk müzikal proje olan Çocuk Müzikalleri Serisi’nde Terakkili öğrenciler; drama, müzik ve dansın bir arada kurgulandığı müzikallerde profesyonel oyuncu ve müzisyenlerle birlikte sahne alıyor.

Genel Sanat Yönetmenliğini Ali Artaç’ın ve Müzik Direktörlüğünü Emel Özer’in yürüttüğü Çocuk Müzikalleri Serisi’nin metinlerini Ayfer Artaç, müzikal alt yapılarını ise Özkan Turgay hazırlıyor.

Çocuk Müzikalleri Serisi’nin 2010 – 2011 öğretim yılındaki ilk prodüksiyonu Mozart ve Perileri’nde 40, 2011 – 2012 öğretim yılının ikinci müzikali Beethoven ve Düşler Ülkesi’nde 30, 2012 – 2013 öğretim yılının üçüncü müzikali Bach Sihirli Müzik Kutusu’nda 30, 2013 – 2014 öğretim yılının dördüncü müzikali Vivaldi Masal Müzesi’nde 34 TERAKKİ Müzikal oyuncusu rol aldı. Müzikaller Kozyatağı Kültür Merkezi ve Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Terakki, her yıl en az 5 kez sergilenen müzikaller ile yaklaşık 6.000 çocuğa ulaştı.

“Tchaikovsky Oyun Ağacı” Müzikalinin Konusu:

Müzikal ,Tchaikovsky’nin üç önemli bale eseri “Uyuyan Güzel”, “Fındıkkıran” ve “Kuğu Gölü” Balelerine konu olan masal kahramanlarından yola çıkarak hazırlanmıştır. Öykü, Oyun Kurucular ve Oyun Bozucuların çekişmesi üzerine kurulu. Oyun Kurucular, Tchaikovsky’nin bale müziğini yaptığı masallardan yola çıkarak oyunlar oynar ve çok eğlenir. Oyun Bozucular ise oyun oynamaktan daha ciddi işler yapılabileceğini savunarak kuruculara oyun oynatmamakta kararlıdır. Bunun için de değişik planlarla Oyun Kurucuların yanlarına yaklaşırlar. Oyun Kurucular her seferinde “oyun içinde oyun” oynayarak onları kurdukları oyuna dahil eder. Kafaları karışan Oyun Bozucular sonunda bu oyunları onlara Tchaikovsky’nin öğrettiğini keşfeder; artık amaçları onu bulup tüm oyunları yok etmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet