TKYD’nin 2021 yılı ilk çeyrek çevrim içi eğitim programı açıklandı

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, salgın sürecinde çevrim içi olarak sürdüğü...

Yayınlanma:
TKYD’nin 2021 yılı ilk çeyrek çevrim içi eğitim programı açıklandı

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, salgın sürecinde çevrim içi olarak sürdüğü eğitimlerine 2021 yılında da devam ediyor. İlk çeyrek takvimini açıklayan TKYD, bu eğitimler aracılığıyla mevcut ve gelecek nesil liderlerin kurumsal yönetimde yetkinleşmesine de katkı bulunuyor.

Feyyaz Ünal: “Kurumsal yönetim yapısı salgın ve krizlere karşı dayanıklılığı artırıyor”

Şeffaf ve kurallı yönetim yapısının şirketlerin rekabet gücüne direkt olarak katkı sağladığına dikkat çeken Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Ünal, “Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen yönetim yapıları; yatırımcıların duyduğu güveni, yatırım girişlerini, şirketlerin ve sermaye piyasalarının rekabet gücünü artırıyor. Bununla birlikte şu an içinde bulunduğumuz salgın gibi durumlara, olası sarsıntılara ve krizlere karşı da dayanıklılığı artırıyor. Biz de TKYD olarak, salgın döneminde çevrim içi platforma taşıdığımız eğitimler ile şirketlere destek olmayı sürdürüyoruz. Eğitimlerimize gösterilen ilgili, kurumsal yönetim anlayışının giderek daha geniş kesimlere yayıldığını gösteriyor. 2021 yılında da yine çok zengin ve kapsamlı içerikler ile tüm taraflara faydalı olacak eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Şirketlerin ihtiyacına yönelik eğitimler de sürüyor

TKYD yeni yılda, kurumların ihtiyacına yönelik hazırladığı şirket eğitimlerine de devam ediyor. Yönetim kurulu üyeliğine yönelik eğitimlerden kurumsal yönetim mevzuatlarına, genel kurul süreçlerinden raporlamaya uzanan kapsamlı içerikler, şirketlerin kurumsal yönetim süreçlerine geçişini hızlandırıyor. TKYD ayrıca, aile anayasası, veraset yönetimi, yönetim kadrolarının yapılandırılması gibi konuları içeren özel eğitimler de düzenliyor.

TKYD 2021 Yılı İlk Çeyrek Çevrim İçi Eğitim Takvimi

Ocak 2021:

  • Hissedarlara Özel Yönetim Kurulu İhtisas Programı (TAİDER iş birliğinde) (3 yarım gün)
  • İzleme Raporu ve Sürdürülebilirlik Çerçevesi Örnekleriyle Kurumsal Yönetim Uyum Raporlaması (Yarım gün)

Şubat 2021:

  • Şirketler Topluluğunda İlişkili Taraf İşlemleri (Yarım gün)

Mart 2021:

  • Uyum Programları (TEİD iş birliğinde) (Yarım gün)
  • Kapsayıcı Liderlik Programı - Liderleri Bekleyen Sürdürülebilirlik Konuları (Yarım gün)


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet