TRT Radyo’da Hobi Bahçelerini anlattı

Emeklilerin rüyası Hobi BahçeleriAntalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, TRT Antalya Radyosu’nun konuğu oldu. Üstündağ, emeklilerintoprakla haşır neşir olmanın keyfini sürdükleri, adeta...

Yayınlanma:
TRT Radyo’da  Hobi Bahçelerini anlattı

Emeklilerin rüyası Hobi Bahçeleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, TRT Antalya Radyosu’nun konuğu oldu. Üstündağ, emeklilerintoprakla haşır neşir olmanın keyfini sürdükleri, adeta terapi olarak gördükleri Hobi Bahçesi Projesi’ni Gündem Özel dinleyicilerine anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, emeklilerin aileleriyle şehir gürültüsündenuzak, doğa ile iç içe vakit geçirebilmeleri amacıyla Bahtılı’da hizmete açtığı Hobi Bahçeleri Projesi, TRT Antalya Radyosu’nda yayınlanan Gündem Özel Programı’nda tüm yönleriyle ele alındı.

Talep patlaması var

Program konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, emeklilerin projeye yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek “Şu anda bahçe sahipleri dikim yapmaya başladılar. Hatta erken dikim yapanlar ilk hasatlarını yaptılar. Talep konusunda büyük bir patlama yaşadık. Hobi Bahçesinin açılışında da Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Hobi Bahçelerinin ikinci etabının sözünü verdiler ve o da planlama aşamasında. Hobi Bahçeleri ikinci etabı da hizmete girecek” diye konuştu.

Tüm bahçeler dolu

“Hobi Bahçesi sahibi olabilmek için tek kriter emekli olmak” diyen Üstündağ, şehit ve gazi yakınlarına öncelik tanıdıklarını ifade etti. Üstündağ, “Hobi Bahçeleri için 267 TL aidat, 100 TL depozit ücreti olmak üzere yıllık toplam 367 TL ücret ödeniyor. Şuanda boş bahçemiz yok. Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi EKDAĞ tarafından orada yeme-içme hizmeti de veriliyor. Yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk bahçesi, spor alanları, rekreasyon alanları, yürüyüş yolları, otopark, mescit gibi sosyal alanlar da oluşturuldu. Hobi Bahçesi’nde emeklilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri daha rahat bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Revir hizmeti de var

Hobi Bahçesinde revir hizmetinin de olduğunu ifade eden Ayşe Üstündağ, “Hitap ettiğimiz kesim emekliler olduğu için tansiyon, ufak tefek yaralanmalar gibi küçük sağlık sorunlarına anında müdahale edebilecek bir ekibimiz var. Aynı zamanda sosyal hizmetler birimimiz de bulunuyor. Orada iki ziraat mühendisimiz var. Bahçe sahipleri her zaman ekip dikme konusunda bilgi sahibi olmayabilir. Zirai ilaçlardan, gübreye, hangi mevsimde hangi ürünün yetiştirileceği gibi konularda da danışmanlık hizmeti veriyoruz” şeklinde konuştu.

Dedelerin Torunlarıyla Buluştuğu Bir Merkez

Hobi Bahçeleri’nin konuşulduğu TRT Antalya Radyosu’na telefonla bağlanan bir dinleyici de emekli olan babasının hobi bahçesinde keyifle vakit geçirdiğini anlatarak “Hobi Bahçeleri için, bu kentte yaşayan bir insan olarak müteşekkir olduğumuzu arz ediyorum. Çoluk çocuktüm aile burada hep bir aradayız. Gülen yüzler, mutlu insanlar hobi bahçelerinin keyfini sürmekte.Emeklilerin toprakla buluştuğu, torunlarıyla kucaklaşıp oyunlar oynadığı bir mekan Hobi Bahçeleri. Menderes Bey milli eğitim eliyle uygulanan değerler eğitimini sahada uygulamış ve vatandaşlarla bunu buluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ programın sonunda her yıl düzenlenen En Güzel Balkon Bahçe Yarışmasına bu yıl Hobi Bahçesi kategorilerinin de eklendiğini ifade ederek Hobi Bahçesi sahiplerini yarışmaya katılmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet