TTB’den Sağlıkta Şiddete Tepki!

TTB ve tabip odaları hekimlerin fiziksel ve sözel şiddete uğradığını vurgulayarak “Hekimlerimiz Yalnız Değildir” dedi. TBB sağlıkta şiddetle etkin mücadele çağrılarını yeniledi.TTB ve tabip odaları “Sağlıkta Şiddete...

Yayınlanma:
TTB’den Sağlıkta Şiddete Tepki!

TTB ve tabip odaları hekimlerin fiziksel ve sözel şiddete uğradığını vurgulayarak “Hekimlerimiz Yalnız Değildir” dedi. TBB sağlıkta şiddetle etkin mücadele çağrılarını yeniledi.

TTB ve tabip odaları “Sağlıkta Şiddete Karşı Hiçbir Meslektaşımız Yalnız Değildir” çağrısıyla sağlıkta şiddet ile ilgili mücadelelerinin devam ettiğini bir kez daha vurguladı. TTB “Sağlıkta şiddet hem toplum sağlığı hem de çalışan sağlığı için büyük bir tehdittir ve bununla mücadele edilmesi gereklidir. Günde en az 30 sözel, 10 fiziksel şiddetle karşılaştığımız, hekimlerin %84’ünün en az bir kere şiddete maruz kaldığı çalışma koşullarındayız” dedi.

TTB'den Sağlıkta Şiddete Tepki!

“SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Sağlıkta artan şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten TTB “Sağlıkta şiddet artık sadece çalışma alanlarımızda değildir. Görsel/yazılı basın üzerinden, dizilerde, filmlerde, sosyal medya mecralarında da olabilmektedir.  Sözlü, yazılı, görsel, fiziksel hangi şekilde olursa olsun sağlıkta şiddete karşı tüm meslektaşlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.Sağlıkta artan şiddet dilinin/şiddetin TTB ve tabip odaları olarak karşısındayız ve sağlıkta şiddetle etkin mücadele çağrımızı yineliyoruz” diyerek hekimleri yalnız bırakmadılar.

 (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet