Tuba Ünsal : “Avustralya’daki Yangından Size Ne Diyenler Okusun”

Oyuncu Tuba Ünsal “Şimdi Avustralya’daki yangından size ne diyen arkadaşların bunu okuması gerekiyor. İklim krizinin geldiği bu noktada bir kıtada yaşanan her şey dünyanın geri kalanını da etkilemektedir. Geleceğimizi görebiliyor...

Yayınlanma:
Tuba Ünsal : “Avustralya’daki Yangından Size Ne Diyenler Okusun”

Oyuncu Tuba Ünsal “Şimdi Avustralya’daki yangından size ne diyen arkadaşların bunu okuması gerekiyor. İklim krizinin geldiği bu noktada bir kıtada yaşanan her şey dünyanın geri kalanını da etkilemektedir. Geleceğimizi görebiliyor musunuz?” dedi.

Eylül ayından beri devam eden yangınların 6 milyon hektardan fazla alanın yanmasına, 30’a yakın insanın ölümüne yol açtığını anlatan Ünsal, “2500’den fazla binanın yanmasına, çok sayıda insanın evlerini terk etmesine ve yaklaşık yarım milyar memeli, sürüngen ve kuşun etkilenmesine/ölmesine veya yasam alanlarının yok olmasına sebep oldu. ‼Aslında yangınlar Avustralya’daki ekosistemin doğal bir parçası. Fakat alışılmışın dışında kurak geçen eylül ayı, diğer etkenlerle birlikte yangın sezonunun erken başlamasıyla ve felaketin büyümesiyle sonuçlandı. İklim bilimciler uzun yıllardır bu tür büyük felaketlerin artacağı yönünde uyarılarda bulunuyorlar ve iklim krizine karşı önlemlerin alınması gerektiğinin altını çiziyorlar. Hayvanlar yanmanın ve dumanla boğulmanın yanı sıra üzerinde yaşadıkları ağaçları, içinde saklandıkları çalıları ve besin kaynaklarını kaybettikleri için de ölüyorlar. Bu yangın felaketinin özellikle sadece Avustralya’da yaşayan bazı türlerin yok olmasına sebep olacağı öngörülüyor. Avustralya’nın yangından sonra tahrip olan doğal alanları restore edebilmesi için destek bağlantısı profilde” dedi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet