Turizmin Başkentinde Vatandaş Su Bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’da mahalleye dönüştürülen köylerin yıllardır çözüm bulunmayan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Budak, “Turizmin başkentinde vatandaş...

Yayınlanma:
Turizmin Başkentinde Vatandaş Su Bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’da mahalleye dönüştürülen köylerin yıllardır çözüm bulunmayan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Budak, “Turizmin başkentinde vatandaş neden su bekliyor?” dedi.

Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, turizmin kalbinde vatandaşların yaşadığı su çilesine çözüm bulunmasını istedi. İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvurulara sonuç alınamadığını vurgulayan Budak, “Antalya’da susuz köy kalmayacak vaatlerine rağmen 2018 yılında hâlâ pek çok noktada su sorunu yaşanmaktadır. Bunlardan biri de Gündoğmuş’un Ümitli Mahallesi’dir. Yıllardır su sorunu yaşayan Ümitli Mahallesi’ne Çayırözü’nden su taşınması için hat döşenmesine karşın su verilmemiştir. Vatandaşların su bekleyişi sürmektedir” dedi. Budak önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

PARA HARCANDI, SU NEREDE?

“Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi Ümitli Mahallesi’nin su sorunun çözülmemesinin nedeni nedir? Ümitli Mahallesi’ne Çayırözü Mahallesi’nde yapılan sondajla çıkarılan suyun taşınması için döşenen boru hattı hangi gerekçe ile kullanılmamaktadır? Boru hattı için yapılan harcamanın tutarı ne kadardır? Gündoğmuş’un en büyük mahallerinden biri olan Ümitli halkı ne zaman suya kavuşacaktır? Nisan 2014 itibariyle Antalya’da su sorunu yaşanan mahalle ve köy sayısı nedir? Bu tarihten sonra kaç mahallenin su sorunu çözülmüştür? Halen su sorununun çözümü için bekleyen mahallelerin ilçelere göre dağılımı nedir? Antalya’da ‘2016 yılında susuz köy kalmayacak’ vaatleri verilmesine karşın, aradan geçen 2 yılda, başta Ümitli Mahallesi olmak üzere, su bekleyen vatandaşların sesi duyulacak mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet