Türk Dünyası Antalya’da Kazak Abay Kunanbayoğlu'nun park açılışına katıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ev sahipliğinde Türk Dünyası’nın önemli isimlerinden bilgin, düşünür, şair, eğitimci, yeni ulusal edebiyatın kurucusu, tercüman ve besteci olarak Kazakistan tarihine silinmez iz bırakan...

Yayınlanma:
Türk Dünyası Antalya’da Kazak  Abay Kunanbayoğlu'nun park açılışına katıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ev sahipliğinde Türk Dünyası’nın önemli isimlerinden bilgin, düşünür, şair, eğitimci, yeni ulusal edebiyatın kurucusu, tercüman ve besteci olarak Kazakistan tarihine silinmez iz bırakan Abay Kunanbayoğlu’nun doğumunun 175. Yılı dolayısıyla Abay Kunanbayoğlu'nun adının parka verilmesi ve Kunanbayoğlu rölyefinin açılışı için tören düzenlendi.

Törene Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof. Dr. Fırat Purtaş'la birlikte Kazakistan - Avrasya Devletler Dostluk ve Kültür Derneği üyeleri, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve belediye meclis üyeleri, Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal, Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu (AHDER) Genel Başkanı Deniz Akgün ve Başkan Yardımcısı Ziya Koçyiğit, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ceyran Sattarova, Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri Kadınları ve iş İnsanları Derneği (KIRGIZKADINDER) Başkanı Periza Asanaalieva, İran Komşu Ülkeler Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Nazanin Naser, Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği (IRAK-İŞDER) Başkanı ve Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER) başkanı Kenan Hikmet Yozgatlı, Akdeniz Emlak Müşavirleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Durak katıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yaptığı konuşmada “Bizim akraba topluluklarımızla bağlarımızın güçlenmesi, aynı zamanda insanlığa, dünya barışına büyük katkılar sağlayacak birliktelik bilincini Muratpaşa’mızda yaşatıyor, odaklıyor. Turizmin başkenti Antalya’mızın kalbi Muratpaşa’mızdan, çok kültürlü hayatımızın önemli bir parçası olarak akraba ülkelerimizin önemli düşünürlerinin, büyüklerinin, insanlığa, bizim kültürel topluluğumuza, Türk dünyasına katkıda bulunan önemli insanların yaşatıldığı ortamdan dünyaya bu barışı, bu sevgiyi, bu birlikteliği iletmek istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Saparbekuly’ye  günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ederken tören, rölyefin açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi. Açılış sırasında Kazakların geleneksel nimet töreni yapılırken Başkan Uysal da geleneksel Kazak kıyafeti giydi.

Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu Kürşat Çavuşoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet