Türkiye’den 52 Firma The İnspired Home Show Fuarına Katıldı

Pandemi nedeniyle iki yıl verilen aradan sonra bu yıl 5-7 Mart 2022 tarihleri arasında ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen The Inspired Home Show 2022 fuarı, ev gereçleri ve mutfak sektörünün en önemli fuarları arasında yer alıyor.

Yayınlanma:
Türkiye’den 52 Firma The İnspired Home Show Fuarına Katıldı

Pandemi nedeniyle iki yıl verilen aradan sonra bu yıl 5-7 Mart 2022 tarihleri arasında ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen The Inspired Home Show 2022 fuarı, ev gereçleri ve mutfak sektörünün en önemli fuarları arasında yer alıyor. Bu yıl, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ortaklığında 16’ıncı defa Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştirilen fuara toplam 52 Türk firması katılarak en yeni ürünlerini alıcıların beğenisine sundu.

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago şehrinde 5-7 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen, ev gereçleri, mutfak gereçleri ve pişirme ekipmanları konularında sektörün önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen The Inspired Home Show 2022 fuarının ülkemiz milli katılım organizasyonu bu yıl 16’ıncı kez İKMİB ve İDDMİB ortaklığında gerçekleştirildi. McCormick Place Convention Center’da gerçekleşen The Inspired Home Show 2022 fuarında ürünler “temizlik, saklama ve koruma ekipmanları”, “yemek pişirme ve ağırlama ekipmanları” ve “elektrikli ev aletleri” olmak üzere üç ana kategoride sergilendi.

 

Türk mutfak ve ev eşyaları sektörü Amerika’da tanıtıldı

 

T.C. Şikago Başkonsolosu Engin Türesin ve T.C. Şikago Ticaret Ataşesi Uğur Öztürk’ün Türk firmaları ziyarette bulunduğu fuara, milli katılım organizasyonu ile 41, bireysel 11 olarak toplamda 52 Türk firması katıldı. Katılımcı firmalar, fuar süresince plastik, döküm, teflon, paslanmaz çelik, melamin, metal ve camdan mamul mutfak, banyo ve ev eşyaları olarak Türk ürünlerini ve markalarını Amerikan alıcılara tanıtma fırsatı buldu. 

 

40 ülkeden bin 16 firmanın katılımcı olduğu The Inspired Home Show 2022 fuarı, 49 ABD eyaletinden ve 84 ülkeden ziyaretçi ağırladı.

 

Adil Pelister: “2021 yılında plastik ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün ABD’ye ihracatı yüzde 59,15 arttı”

 

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Amerika ev gereçleri ve mutfak sektörünün en önemli fuarlarından biri olan The Inspired Home Show fuarı, katılımın yüksek olduğu ve tüm dünyadan önemli alıcılar tarafından ziyaret edilen bir organizasyon. Bu yıl da ev ve mutfak eşyaları sektörümüz, Birliğimiz ve İDDMİB ortaklığında 16’ıncı defa milli katılım organizasyonunu gerçekleştirdiğimiz The Inspired Home Show fuarına katılarak plastikten, metalden, camdan, ağaçtan, seramikten ev ve mutfak eşyaları ürünlerini tanıttı. Ayrıca elektrikli küçük mutfak ve ev aletleri, endüstriyel mutfak ekipmanları ile hediyelik ve süs eşyaları sektörlerindeki ihracatçılarımız da fuarda yerini aldı. Ülkemizin ABD’ye ev ve mutfak eşyaları sektöründeki ihracatı 2020 yılındaki 169,1 milyon dolardan 2021 yılında 275,7 milyon dolara yükseldi. ABD’nin toplam sektör ihracatından aldığı pay yüzde 4,57 oldu. Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün ihracatı da 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 30,87 artarken, ABD’ye ihracatı ise yüzde 59,15 artarak 35,03 milyon dolar olarak gerçekleşti. Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatında ABD’nin payı yüzde 5,65 oldu. Dolayısıyla plastik ev ve mutfak eşyaları sektöründe ABD’nin payı genel ev ve mutfak eşyaları ihracatına göre daha yüksek. Burada sektörümüz adına büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Hedef ihracat pazarımız olan ABD’ye ihracatımızın daha da artması açısından bu fuarlara katılımları çok önemsiyoruz. İKMİB olarak düzenlediğimiz milli katılım fuarları, ticaret ve alım heyetleri ile sektörümüzü desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet