Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nce düzenlenen 4.
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nce düzenlenen 4. Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu, “Yapay Zeka” ana temasıyla, 16-20 Ağustos tarihleri arasında, online olarak gerçekleştirilecek
Yaz Okulu, Geleceğin Tarihleri (Digital Histories) kitabının yazarı ve Digital Rights Watch Başkanı Lizzie O’Shea’nın açılış konuşmasıyla başlayacak
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi çağı yakalamak, güncel gelişmeleri yakından takip etmek ve uygulama alanları gelecekte daha da artacağı öngörülen bilişim hukuku alanında bilgi sahibi olmak isteyen hukukçular için “Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu”nun bu yıl, dördüncüsünü düzenliyor.
Uluslararası alanda giderek önem kazanan “Yapay Zeka” ana temasıyla, 16-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek yaz okulunda katılımcıların, uluslararası gelişmeler ışığında yapay zeka ve bilişim hukuku alanlarında hem teorik hem de pratik bilgiler kazanmaları hedefleniyor.
Açılış Konuşmacısı Lizzie O’Shea
Açılış konuşmasını Geleceğin Tarihleri (Digital Histories) kitabının yazarı ve Digital Rights Watch Başkanı Lizzie O’Shea’nın yapacağı yaz okulunda katılımcıların, yurtdışı ve yurtiçinden alanında uzman akademisyen ve hukuk uygulamacılarından dersler alması planlanıyor. Northern Illinois Üniversitesi İletişim Bölümü Başkanı Prof. Dr. David Gunkel, Tilburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Bart van der Sloot, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu, Yapay Zeka Çalışma Grubu üyesi Av. Selin Çetin ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Hâkimi Dr. Doğan Gedik gibi hem teoride hem de pratikte yapay zeka ve bilişim hukuku alanında çalışan önemli isimler Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu’nda konuk ediliyor.
Tüm Yönleriyle Ele Alınıyor
Yaz okulunda bilişim hukuku, çeşitli konu başlıkları ile tüm yönleriyle ele alınıyor. “Dijital Karar Verme Özerkliği Hakkı”, “Yapay Zekâ ve Müziklerdeki Telif”, “Mahkeme Kararlarının Tahmin Edilebilirliği: Efsaneler ve Gerçekler”, “Göçmen ve Mültecilere İlişkin AB Veritabanları” ve “Yapay Zekânın Uluslararası Hukuk Perspektifi” yaz okulu programın konularından yalnızca birkaçını oluşturuyor.
Simültane Çeviri Olanağı
Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde gerçekleştirilecek yaz okulunda bu yıl, katılımcılar için İngilizceden Türkçeye simultane çeviri olanağı sağlanıyor. Türkiye genelinde isteyen herkesin katılabileceği yaz okuluna kontenjanın sınırlı olması nedeniyle yalnızca iki yüz öğrenci kabul ediliyor.
Etkinlik sonunda düzenlenecek Clubhouse etkinliği ile katılımcıların yaz okulu sonrasında da etkileşim içinde olabilmeleri amaçlanıyor.
Programın sonunda katılımcılar “Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu” sertifikası almaya hak kazanıyor. Ayrıntılı bilgi law.yeditepe.edu.tr adresinden alınabilir.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.