Üniversite Hastanesi Çalışanlarına COVİD-19 Hak Edişleri Ödenmedi

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Osman Ata, üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarına geçtiğimiz üç ayın ‘pandemi ek ödemesinin’ yapılmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’na...

Yayınlanma:
Üniversite Hastanesi Çalışanlarına COVİD-19 Hak Edişleri Ödenmedi

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Osman Ata, üniversite hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarına geçtiğimiz üç ayın ‘pandemi ek ödemesinin’ yapılmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’na görevli meslektaşlarına aynı ödemenin yapıldığını hatırlatan Ata, Yükseköğretim Kurumu’na (YÖK) seslenerek, “Üniversite hastanesinde görevli sağlık personelleri huzursuz. YÖK’ün acilen bu sorunu çözüme kavuşturmasını bekliyoruz” dedi.

Sağlık sisteminin yükünü çeken önemli kurumlardan üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları COVİD-19 mağduru oldu. Canları pahasına görev yapan sağlık çalışanları, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ait pandemi ek ödemelerini alamadı. Aynı dönemlere ait pandemi ödemesinin Sağlık Bakanlığı’na hastanelerinde çalışan meslektaşlarına yapıldığını anlatan Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Osman Ata, bu ayrımcılığa bir son verilmesini istedi. YÖK’ü acil olarak göreve çağıran Başkan Ata, üniversite hastanelerinde görevli sağlık personellerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Cumhurbaşkanlığı genelgesi gereği sağlık personellerine pandemi ödemesinin yapılması gerekliliğini ifade eden Ata, “Tüm sağlıkçılara Mart ,nisan ,mayıs ayı ek ödemeleri yapıldı. Cumhurbaşkanın genelgesi ile çıkan ağustos, eylül , ekim ayları ödemeleri Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışanlara yapıldı ancak YÖK’e bağlı üniversite hastanelerine yapılmadı. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri arasında farklılıklar oluştu. Sadece Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu arasında değil üniversitelerin kendi aralarında da farklılıklar yaşandı. Üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler arasında ayrım söz konusu ortaya çıktı” dedi.

Peşini Bırakmayacağız !

Üniversite hastanesindeki yöneticilerin pandemi ödemeleri hakkında, “Yöneticiler , bize talimat gelsin biz ödemeleri yapalım , diyor. Madem sağlık bir ekip işi , o halde herkese aynı anda ve eşit ödenme yapılması lazım.  Pandemi ile mücadele eden birçok ülkede sağlık çalışanlarını ücretleri arttırılırken virüsle mücadelede adeta destan yazan sağlık çalışanlarına bu tür düzenlemelerden mahrum bırakılmasını kabul etmiyoruz. Gerek Türk Sağlık Sen Genel Merkezimiz bu olayın peşini bırakmamaktadır. YÖK’ün bir an önce adım atması için açıklamalarımız ve tepkilerimiz devam edecek” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet