“Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi”ne 670 bilgisayar bağışı

AstraZeneca Türkiye, Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından başlatılan ve COVID-19 salgını ile birlikte öğrencilerin uzaktan eğitim süreçlerindeki elektronik araç ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen Uzaktan Eğitimde Eşit...

Yayınlanma:
“Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi”ne 670 bilgisayar bağışı

AstraZeneca Türkiye, Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından başlatılan ve COVID-19 salgını ile birlikte öğrencilerin uzaktan eğitim süreçlerindeki elektronik araç ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'nekatılarak, TEV bursiyelerine 670 dizüstü bilgisayar bağışında bulundu.

AstraZeneca Türkiye'ye bu anlamlı desteği için teşekkürlerini sunan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, “Pandemi döneminde bursiyerlerimizin ihtiyaçlarına yönelik yaptırdığımız kapsamlı araştırmalar, öğrencilerimizin hem teknolojiye hem de internete erişimde sıkıntı yaşadıklarını gözler önüne serdi. Evinde hiç bilgisayar olmayan 1.000, evdeki öğrenci sayısının çok altında bilgisayarı olan evlerde yaşayan 3.000 bursiyerimiz var. Bunlardan birçoğu 3 ve üzeri kardeş sayısına sahip. Bu doğrultuda öğrencilerimizin bir an önce eğitime ulaşabilmeleri için gereken teknoloji desteğini sağlamak üzere Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'ni başlattık. Bu hareketimize katılarak 670 dizüstü bilgisayar ile projemize destek olan AstraZeneca Türkiye, öğrencilerimizin bu zor dönemlerinde yeniden hayallerine tutunabilmesi için büyük ve kıymetli bir katkı sundular. Hem Türk Eğitim Vakfı hem de ihtiyacı olan tüm bursiyerlerimiz adına kalpten teşekkür ediyorum. “Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi”, her destekle daha da büyüyerek gençlerimize umut olmaya devam edecek.” diye konuştu.

Öğrencilerin uzaktan eğitim ihtiyaçlarına destek sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, “İnsanların yaşamlarını iyileştirme misyonumuz çerçevesinde ülkemizin öğrencilerine destek olmayı kurumsal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'ne katılarak, gençlerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek elektronik araçları onlara sunmak istedik. Bu anlamlı seferberliği hayata geçirdiği için Türk Eğitim Vakfı'na teşekkür ediyor, projenin en kısa zamanda hedefine ulaşmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Proje kampsamında 4 bin 500 üniversite bursiyeri ile yapılan ihtiyaç analizi sonuçlarına göre, TEV bursiyerlerinden bine yakın öğrencinin evinde hiç bilgisayar bulunmuyor. TEV, evinde hiç bilgisayar olmayan bine yakın öğrencinin uzaktan eğitimdeki temel ihtiyaçlarına çözüm olmak adına herkesi bu teknoloji desteğine davet ediyor.
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet