VakıfBank’tan Kadın Girişimcilere Özel Kredi

VakıfBank, Dünya Bankası ile imzaladığı kaynak temini anlaÅŸması kapsamında salgından etkilenen kadın giriÅŸimcilere ve iÅŸletme sahiplerine avantajlı koÅŸullarda kredi sunuyor.

 

Toplumun tüm kesimlerinin daima yanında olma yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren VakıfBank, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle özellikle salgından etkilenen kadın giriÅŸimcilere ve iÅŸletme sahiplerine yönelik Kadın İşletme Kredisi’ni hizmete sundu. 

 

Dünya Bankası ile imzalanan anlaÅŸma ile 8 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplam 23 yıl vadeli olarak temin edilen 250 milyon dolarlık kredi kapsamında hayata geçirilen Kadın İşletme Kredisi ile tüm segmentlerde, sahipliÄŸi ya da yönetimi kadınlarda olan iÅŸletmelere, iÅŸlerini büyütmeleri ve nakit akışlarını düzenlemeleri için uygun maliyetlerle kredi saÄŸlanacak. 

 

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, krediye iliÅŸkin deÄŸerlendirmesinde, “VakıfBank olarak, sürdürülebilir bankacılık yaklaşımımız gereÄŸi hem kurum içinde hem de toplumun genelinde toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸinin saÄŸlanmasını önemsiyor ve bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Kadınların toplumsal yaÅŸamın her alanında eÅŸit bir ÅŸekilde yer almasının, ekonomik alandaki varlığının güçlenmesi ile mümkün olacağına inanıyoruz. Bunu, kadınların güçlenmesi kadar kadın bakış açısının getireceÄŸi zenginliÄŸin tüm toplumun yararına kullanılması açısından da önemli buluyoruz. Bu kapsamda Dünya Bankası’ndan saÄŸladığımız kaynak ile kadınların sahip olduÄŸu ve yönettiÄŸi iÅŸletmelere özel bir kredi ürünü oluÅŸturduk. Özellikle salgından etkilenen iÅŸletmelerimiz için devreye aldığımız VakıfBank Kadın İşletme Kredisini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hem kadınlarımızın hem de ülke ekonomimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

 

Kimler yararlanabilir?

Kadın Ä°ÅŸletme Kredisi’nden 250’nin altında çalışanı bulunan ve 2019 yılını kar ile tamamlamış olup kadınlara ait olan ya da kadınlar tarafından yönetilen iÅŸletmeler yararlanabiliyor. Bunun için gerçek bir iÅŸletme ise sahibinin kadın olması, tüzel iÅŸletme ise yönetim yetkisine sahip en az bir kadın hissedarı bulunması ya da birinci derece imza yetkisine sahip en az bir kadın üst düzey yöneticiye sahip olması gerekiyor. 

 

Belirtilen ÅŸartları taşıyan kadın giriÅŸimci iÅŸletmeler, 2 yıla kadar ödemesiz dönemli 10 yıla varan vadelerde, her türlü iÅŸletme ihtiyacının finansmanı için TL ve döviz cinsi kredi kullanabiliyor. Sabit faizli uygulamalarda yıllık Türk Lirası’nda 14,50, Euro’da 2,25, Dolar’da 3,25’ten baÅŸlayan oranlarda yararlanabilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı


Etiketler:
Bilgilendirme

Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar veya basın bülteni bildirileri sahipleri olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz... Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından alanyahaber.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. alanyahaber.com 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK Yasalarına Uygun Hareket etmeyi esas alır Bu sebeple içerikleri ve yorumları kontrol etme ya da araştırma yükümlü tutulamaz Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği iletişim adreslerinden bildirebilirsiniz. En Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.

Risk Açıklaması:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. alanyahaber.com sitesinde kullanılan kaynaklardaki herhangi bir hata/eksiklikten dolayı, sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların ve üçüncü kişilerin uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan alanyahaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beÄŸendi:
%d blogcu bunu beÄŸendi: